Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Dostala brýle od Gehma a konečně projela cílem Velké pardubické

Pardubice - Jezdkyně Martina Růžičková si splnila životní sen. Poprvé v kariéře dokončila Velkou pardubickou a patnácté místo v sedle Rubína slavila jako vítězství. Slavnou steeplechase dokončila jako první žena po sedmnácti letech, před ní to naposledy dokázala Lucie Baluchová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce žokejky Martiny Růžičkové po doběhu VP

Padesátiletá Růžičková u stájí cestou z vážnice přijímala jednu gratulaci za druhou a šťastně se smála. "Užila jsem si to. Byly to roky dřiny, odříkání, pádů na kolena a vstávání. Prostě se to zúročilo. Moc děkuju Rubínkovi, je to borec," řekla Růžičková. "Je to splnění životního snu, můžu umřít klidně a v sedle už mě asi neuvidíte."

Mezi gratulanty byl i německý žokej Peter Gehm, který je po pádu ochrnutý a připoutaný na vozík. Čtyřnásobný vítěz Velké pardubické z let 2001 až 2004 dal Růžičkové před dostihem jezdecké brýle. "Řekl mi, vem si je a zvládneš to. Takže to nebylo o dřině, ale o brýlích Péti Gehma," smála se jezdkyně a Gehma políbila.

Růžičková už si myslela, že si touhu o dokončení Velké pardubické nesplní a do cíle se nikdy nepodívá. I proto psala knihu s názvem "Jak jsem to nikdy nedokázala". Ten teď opraví. "Bude přes to napsáno málem," rozhodla se.

Poprvé jela Velkou pardubickou v roce 1998 v sedle Damiona, který musel být po kolizi na Popkovickém skoku utracen, což jezdkyni tehdy zdrtilo. Pak nedojela do cíle v letech 2005 a 2006 s Chailandem, s Rubínem to zkoušela už v roce 2010.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články