Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do Velké pardubické se zatím přihlásila třicítka koní. Na startu by mohli být i tři vítězové

V uplynulých dvou letech bylo na startu Velké pardubické vždy dvacet koní. Po prvním kole přihlášek to vypadá, že by pole mohlo být o něco početnější. Na seznamu kandidátů na start figuruje třicítka koní včetně vítězů tří posledních ročníků, kterými jsou No Time To Lose, Tzigane du Berlais a Theophilos. V druhém kole bude možné koně přihlašovat do 24. září, 130. ročník slavného překážkového dostihu je na programu 11. října a předcházet mu mají přes komplikace způsobené pandemií koronaviru tradičně čtyři kvalifikační závody.

Theophilos překonává Taxis
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Se sedmi přihláškami vévodí aktuálnímu seznamu koní trenér Josef Váňa starší, v jehož přípravě jsou i No Time To Lose a obhájce prvenství Theophilos.

Tři svěřence přihlásil Stanislav Popelka, po dvou koních mají v aktuální listině Štěpánka Myšková, Radek Holčák a Čestmír Olehla, jenž zapsal jako jediný klisnu, devítiletou Izynku. Tziganea du Berlais trénuje Pavel Tůma. Přihlášeni jsou i koně z Francie, Irska a Slovenska.

Termíny kvalifikačních mítinků zatím nejsou vzhledem k opatřením kvůli pandemii koronaviru známé. Dostihový spolek je plánuje uspořádat v průběhu letních prázdnin.

"Konkrétní termíny nyní konzultuje s Jockey Clubem ČR s ohledem na další závodiště a také možnosti České televize," uvedl Dostihový spolek.

Samotná dostihová sezona má v Pardubicích začít se zpožděním koncem června, prioritou pořadatelů je závodit před diváky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články