Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Velké Chuchle se po téměř sto letech vrátí parkurové závody

Závodiště ve Velké Chuchli zažije během roku 2019 jednu z nejdelších sezon posledních let. Od dubna do listopadu proběhne 14 dostihových dní a novinkou budou také první čtyři parkurové závody, které se do pražské Chuchle vrací po téměř sto letech. "V květnu si ozkoušíme svou funkčnost a schopnost všech prvků, na kterých budeme závodit," řekl ředitel závodiště Martin Pecka. Pro parkur bude vybudováno nové moderní jezdecké kolbiště se speciálním povrchem, které bude doplněno zázemím pro diváky.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Velké Chuchli budou opět parkurové závody

Vrchol rovinového dění České derby bude v sobotu 22. června. V sobotu se uskuteční rovněž Velká jarní cena a Velká červnová cena, ve stejný den zakotvil stále populárnější zářijový Evropský pohár žokejů. V roce 2019 je v plánu čtrnáct dostihových dnů, začne se 7. dubna a skončí 9. listopadu.

Cílem je přilákat do Chuchle více fanoušků. Letos se zájem diváků zvýšil a na dostihové dny chodilo 1600 až 2700 lidí, příští rok je v plánu průměr 2500. "Závodiště by mělo být místem setkávání všech věkových kategorií," řekl Pecka.

K tomu má přispět vedle dostihů parkur, ale konat se můžou například i dny, kdy se dopoledne pojede cvalový mítink a odpoledne bude turnaj v pólu. "Chceme zatraktivnit nabídku, aby lidé měli důvod u nás vydržet a vracet se," uvedl Pecka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články