Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bývalý vítěz Pardubické No Time To Lose ovládl první kvalifikaci

Hvězdně obsazenou Velkou cenu města Pardubic ovládl dvanáctiletý hnědák No Time To Lose v sedle s Ondřejem Velkem. Vítěz Velké pardubické z roku 2017 v dostihu, který byl zároveň první kvalifikací na říjnový prestižní závod, přesprintoval ve finiši své soupeře a ukázal, že mu rozměklá půda na pardubickém závodišti vyhovuje.

Velká pardubická
zdroj: ČTK autor: David Taneček

No Time To Lose je sice bývalým šampionem, ale v jeho vítězství se dnes příliš nevěřilo. Největším favoritem byl Evžen s Jaroslavem Myškou, který absolvoval vůbec první kvalifikační klání, ale v minulosti už dokázal zvítězit mimo jiné v Ceně Labe a Ceně Vltavy. 

Vrchol prvního závodního odpoledne v Pardubicích byl vskutku hvězdně obsazen. Kromě No Time To Lose odstartovali do závodu hned dva další vítězové, Tzigane Du Berlais a Theophilos. Naopak loňský šampion Hegnus v dostihu chyběl.

Na závodišti panovaly dobré podmínky, trať byla po deštích měkká a poměrně pomalá, což, jak se ukázalo, vyhovovalo v napínavém finiši nejlépe právě Váňovu svěřenci. "Pan Váňa ví moc dobře, co dělá. Kůň ví, kdy má zapnout a kdy jede domů," pochvaloval si po triumfu žokej Ondřej Velek. "Ukázal, že když mu naprší pod nohy, tak je neporazitelnej," hodnotil vítězství i trenér Josef Váňa.

Druhý protnul cílovou pásku Sztorm s Pavlem Složilem a pomyslný bronz bral překvapivě francouzský kůň Casper s Danielem Vyhnálkem v sedle. Dostih dokončilo všech čtrnáct koní, poslední doběhl právě Evžen.

Je nám líto, video expirovalo.
Hnědák No Time To Lose si v Pardubicích doletěl pro triumf v kvalifikaci

Úvodní dostihové odpoledne na pardubickém závodišti hostilo kromě první kvalifikace také sedm rámcových dostihů, kterým směla znovu přihlížet i řada diváků. Dostihový spolek mohl díky výjimce obsadit na tribunách deset procent míst k sezení.

Do Ceny Jockey Clubu na 3900 metrů odstartovalo pouze šest koní a z vítězství v klasické steeplechase první kategorie se radoval pětinásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek s hnědkou Cheminée. Do závodu se vůbec nechtělo koni Max´s Spirit, který pozdržel start a nakonec se do cíle nepodíval. Jeho jezdec, žokej Josef Bartoš, se ze sedla poroučel na Malém vodním příkopu a pro koně měl pád fatální následky.

Sprinterský závod Cenu Viléma z Pernštejna vyhrál pohodlně polský odchovanec Imphal s Markem Stromským. V dostihu na 3300 metrů využil měkkého povrchu a podle trenéra Stanislava Popelky se za měsíc pustí do další kvalifikace na Velkou pardubickou, která se uskuteční 26. června.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články