Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Změní Froome zaměstnavatele ještě před Tour? Eminentní zájem hlásí Start-Up Nation

Spekulace o cyklistické budoucnosti Chrise Froomea neutichají. Naopak. Čtyřnásobný vítěz Tour de France by mohl přestoupit z elitní stáje Ineos ještě před restartem sezony. O britskou hvězdu má totiž enormní zájem izraelský tým Start-Up Nation a nabízí mu tříletou smlouvu.

Chris Froome (v bílém) na Tour de France
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Froome se zotavil z těžkých zlomenin před loňskou Tour a na "Staré dámě" chce od 29. srpna útočit na vyrovnání rekordního pátého titulu. V Ineosu mu na konci letošního roku vyprší kontrakt a v současnosti sílí spekulace o jeho odchodu - a to už v polovině sezony.

Cyklistická unie UCI otevřela kvůli koronavirové pandemii další přestupové okno od 1. srpna, Tour de France začne o čtyři týdny později.

"Start-Up Nation, který má nově licenci World Tour a chce rychle dobýt svět, má pro něj připravenou tříletou smlouvu počínaje srpnem," napsal italský web Tuttobici. Finančně by si mohli ambiciózní Izraelci jezdce s ročním platem pět milionů eur dovolit.

Pětatřicetiletý Froome potřebuje k předčasnému ukončení kontraktu souhlas Ineosu, kde má obrovskou konkurenci v podobě předchozích vítězů Tour de France Gerainta Thomase a Egana Bernala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články