Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlato mi chybí a ambice tak jsou ty nejvyšší, hlásí Bábek před světovým šampionátem

S optimismem vstoupí příští týden čeští dráhaři do mistrovství světa v polském Pruszkówě. Je proč: například trio sprinterů Pavel Kelemen, Tomáš Bábek a Robin Wagner skončilo čtvrté v celkovém hodnocení disciplíny v rámci Světového poháru. Kelemen s Bábkem mají velké ambice také v nevyzpytatelném keirinu. MS se uskuteční od 27. února do 3. března. Přímé přenosy z něj odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Čeští dráhoví cyklisté
zdroj: Facebook.com/duklabrnosprint

Bábek by v keirinu rád zkompletoval sbírku medailí a získal titul, Kelemen si ve stejné disciplíně věří také na finále a chce se prosadit do osmého místa ve sprintu. "Ve sbírce mi zlatá medaile z mistrovství světa chybí. Velice rád bych ji získal a moje ambice je tak ta nejvyšší," řekl jednatřicetiletý Bábek pro Českou televizi.

"Jedu tam bojovat, jedu se o titul porvat, a pokud budu mít štěstí, tak to může dobře dopadnout a můžu ten duhový dres světového šampiona přivézt. Nohy jsou připraveny," dodal klubový člen brněnské Dukly. Keirin, ve kterém se stal v roce 2016 evropským šampionem, bude v Polsku jeho hlavní disciplína. Na sprint se nesoustředí.

"S největší pravděpodobností ho v Pruszkówě nepojedu. Další moje oblíbená disciplína je kilometr. Ale jede se hned den po keirinu, tak nevím, jak na tom budu. Moc se na to nespoléhám," popsal své možné závodní vytížení v Polsku Bábek, kterému minulý šampionát kvůli zranění utekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští dráhaři se před MS budou připravovat ve Vídni

Bábek v této sezoně odjel tři Světové poháry, ve dvou z nich se dostal do finále. "Dvakrát jsem byl pátý, na tom posledním svěťáku na Novém Zélandu už jsem cítil formu. Šel jsem po vítězství, ale nepovedlo se to. Byl to ale dobrý impulz, abych se dostal do formy," podotkl český dráhař, který v posledních letech objížděl japonský okruh.

Kelemenovou hlavní disciplínou je sprint, v němž v zimě odjel plnou porci Světových pohárů. "Nejlépe se mi dařilo hned v prvním závodě v Berlíně, kde jsem byl sedmý ve sprintu a osmý v keirinu," konstatoval Kelemen. S tím také korespondují jeho ambice. "Kdyby to ve sprintu klaplo, tak osmička bude úplně super. V keirinu bych byl vděčný za velké finále," řekl

Reprezentace bude usilovat i o úspěch v týmovém sprintu. Bábkem a Kelemenem totiž z Vídně, kde se tým připravuje, odcestují v sobotu do Polska ještě Robin Wagner a Martin Čechman. Až na místě určí trenér Petr Klimeš nominace do jednotlivých sprinterských disciplín světového šampionátu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články