Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Titul mistryně republiky obhájila Neumanová, juniorkám vládla Kopecky a juniorům Bárta

Po úvodních časovkách pokračuje mistrovství republiky v silniční cyklistice závody s hromadným startem. V jihočeské Mladé Vožici zahájily sobotní program ženy a juniorky. Titul obhájila Tereza Neumanová, která byla nejsilnější v závěru úniku šestičlenné skupiny. Nejlepší juniorkou se stala Julia Kopecky. Odpolední závod juniorů patřil Martinu Bártovi.

V deštivém závodu na čtyřech dvacetikilometrových okruzích se dlouho starala o vzrušení šampionka z časovky Denisa Slámová. Její snaha ale vyvrcholila jen tím, že roztrhala peloton.

Poslední okruh už spolu jela na špici šestičlenná skupina, v níž měla v závěru nejvíce sil loňská šampionka Neumanová. Další místa na stupních vítězů obsadily Nikola Bajgerová a třetí byla Kristýna Zemanová.  

"Když odjela Denisa Slámová, bylo nás tam pořád pět a měly jsme to pod kontrolou, i když měla k dobru i přes dvacet sekund. Je to ale zároveň vítězka časovky, takže jsme věděly, že ji nemůžeme nechat odjet daleko. Byl to jinak hodně náročný závod, jen mě mrzí, že to bylo zkrácené, ale i tak si myslím, že ten závod byl hodně spravedlivý," uvedla v rozhovoru pro Českou televizi Neumanová.

Ve skupině, která unikla zbytku pelotonu, byla i juniorská šampionka Julia Kopecky. Slámová nakonec neměla v závěru tolik sil a skončila šestá.

Mezi juniory dominoval Bárta, který dojel do cíle společně se slovenským mistrem Tomášem Sivokem s náskokem 25 sekund před Milanem Kadlecem, za nímž spurtoval Pavel Novák.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice v Mladé Vožici - závod s hromadným startem:

Ženy (78,9 km): 1. Neumanová (Liv Racing Xstra) 2:14:38, 2. Bajgerová (Force KCK Zlín) -2, 3. Zemanová (Brilon racing team MB) -6, 4. Nosková (Lawi junior team) -11, 5. Slámová (Cyklotrenink) -14, 6. Hájková (BePink) -2:09.

Juniorky (78,9 km): 1. Kopecky (Cc Pave76) 2:14:52, 2. Kvasničková (SportRaces Cycling) -49, 3. Němcová (Sportcomplex Břeclav) -6:31.

Junioři (118,3 km): 1. M. Bárta (Auto Eder) 3:02,40, 2. Kadlec (Dukla Praha) -25, 3. Novák (Ciclistica Trevigliese) -26.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články