Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězem Kolem Švýcarska je Yates, Almeida na něj navzdory triumfu v časovce nestačil

Britský cyklista Adam Yates zvítězil v etapovém závodě Kolem Švýcarska. Vítězství stvrdil v závěrečné časovce druhým místem za Joao Almeidou z Portugalska, který za ním v celkovém pořadí zaostal o 22 sekund. Počtvrté za sebou tak etapu v letošním závodu opanoval člen týmu UAD Emirates. Třetí příčku celkově obsadil Mattias Skjelmose Jensen z Dánska.

Adam Yates v závěrečné časovce Kolem Švýcarska
zdroj: ČTK/Profimedia/Panoramic autor: Jan De Meuleneir

Oba lídři týmu UEA Emirates si ve Švýcarsku mezi sebou podělili první dvě místa ve čtvrté etapě v řadě. Almeida byl v horské časovce z Aigle do Villars-sur-Ollon, v níž jezdci museli od startu zvládnout stoupání o 900 výškových metrů, o devět sekund rychlejší.

Je nám líto, video expirovalo.
Yates udržel náskok a vyhrál závod Kolem Švýcarska

Třetí místo dnes obsadil s odstupem 21 sekund Mattias Skjelmose. Dánský cyklista, jenž vyhrál loňský ročník poznamenaný tragickým karambolem Gina Mädera, se v den prvního výročí úmrtí švýcarského jezdce posunul na bronzový stupínek i v celkovém pořadí.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) – 8. etapa (časovka 15,7 km):

1. Almeida (Portug./UAE Emirates) 33:23, 2. A. Yates (Brit./UAE Emirates) -9, 3. Skjelmose (Dán./Lidl-Trek) -21, 4. Riccitello (USA/Israel-Premier Tech) -38 5. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers) -51, 6. Martinez (Fr./Groupama-FDJ) -56, ...112. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL) -6:01.

Konečné pořadí: 1. A. Yates 20:19:49, 2. Almeida -22, 3. Skjelmose -3:02, 4. Bernal (Kol./Ineos Grenadiers) -3:12, 5. Riccitello -3:31, 6. Pidcock -4:36, ...118. Bittner -1:26:08.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články