Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Hoogerheide Brandová přes pád obhájila, Nash 19. místo stačilo a Van der Poel nezaváhal

Lucinda Brandová z Nizozemska dokázala obhájit výhru na domácím podniku Světového poháru v Hoogerheide. Klíčový moment přišel v posledním kole, kdy na nakloněné pasáži spadla vedoucí Ceylin del Carmen Alvaradová. České elitní závodnici Kateřině Nash lehčí podmínky nepřály, a tak se spokojila s 19. místem, jež jí přineslo třetí místo v celkové klasifikaci. V mužském závodě nadpozemský Nizozemec Mathie van der Poel nedal zbytku světa šanci a hezky si potrénoval. Žebříček seriálu vyhrál ale druhý Toon Aerts z Belgie. Čeští závodníci skončili až ve čtvrté a píté desítce.

V závodě odstartovala nejlépe konkurentka Nash v souboji o třetí místo Inge Van der Heijdenová z Nizozemska. Nash si šikovně zajela hned za největší favoritku Cantovou. Česká dvojka Pavla Havlíková šlapala na 31. místě.

Ve velice rychlém závodě byla při chuti Britka Evie Richardsová, jež si před zbytkem pole udělala malý náskok. Naopak loňskou vítězku tamějšího závodu Lucindu Brandovou z Nizozemska potkal ve stíhací skupince na odkloněném svahu nepříjemný pád. Kateřina Nash bojovala srdnatě o třetí místo v celkovém pořadí a jezdila podobně jako v minulých závodech v úvodu druhé desítky.

Na čele se vytvořila aktivitou Ceylin del Carmen Alvaradové sedmičlenná skupina. V posledním kole nastoupila Brandová, zatímco jedna z favoritek Cantová začala odpadat. Alvaradová sice těsně před cílem nastoupila, ale ve stejné pasáži jako Brandová spadla. Nešťastný moment ji sesadil na šesté místo. Kateřině Nash se nezdařil finiš, a tak se propadla na 19. místo, které jí však stačilo na udržení třetího místa celkové klasifikace v SP. Hodnocení vyhrála Nizozemka Annemarie Worstová, jež byla v závodě druhá. Třetí dojela Belgičanka Sanne Cantová.

Je nám líto, video expirovalo.
SP v cyklokrosu vyvrcholil v Nizozemsku


Z dalších českých závodnic zvládla šest kol nejrychleji matadorka Pavla Havlíková na 35. místě. Mladičká Tereza Švihálková se klasifikovala jako 42. a Karolína Bedrníková 64. 

Van der Poel dal konkurentům čichnout do poloviny závodu 

Jakmile závod začal, Van der Poel se jal udávat tempo. Češi odstartovali neslavně. Michael Boroš jel na prvním mezičase až 35. a Jan Nesvadba 43. Na rychlé trati se ale hned neosamostatnil, a tak zacouval do monstrózní čelní skupiny, kterou táhl i jeho silný konkurent Toon Aerts z Belgie, za jehož zády se schovaly další esa jako Eli Iserbyt a Quentin Hermans.

Van der Poel však v druhé polovině zase ukázal svoji cyklistickou dominanci a konkurenci zmizel. Následovali ho znovuzrozený Iserbyt a Aerts, ale rozestup při nájezdu do posledního kola činil více jak půl minuty. Diváci si tak mohli užít jen souboj o druhé místo, jež si přivlastnil Aerts. Michael Boroš byl 33. a Jan Nesvadba 44.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články