Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Biker Cink má formu. V short tracku útočil a skončil třetí, Čábelická byla desátá

Po roční pauze, vynucené omezením kvůli panedemii covidu-19, se vrací Světový pohár horských kol do francouzského střediska Les Gets. V úvodním short tracku, v němž se jede o body i o pořadí na startu nedělního cross country, se dařilo českým zástupcům. Výbornou formu má Ondřej Cink, který dlouho diktoval tempo a v závěru podlehl jen Flückigerovi a Sarruovi a skončil třetí. Česká šampionka Jitka Čábelická se probila na poslední místo nejlepší desítky.

Cink přijel do Francie, aby z pozice druhého závodníka průběžného pořadí Světového poháru zaútočil na vedoucího Švýcara Flückigera. Proto také od startu tahal tempo závodu. Třicetiletý český závodník, kterému vyhovují spíš dlouhá stoupání než zdejší rychlá trať, byl stále na špici. Ovšem roztrhat vláček nejlepších se mu nedařilo. 

V předposledním z deseti kilometrových okruhů zaútočil vedoucí muž poháru a už se nikomu nepodařilo jej z vedení sesadit. Před českého reprezentanta se dostal ještě Francouz Sarrou. Třetí místo si ale Cink s přehledem uhlídal.

V závodě žen na devět kol se Čábelická po startu propadla na dvacáté místo, ale v rychlém závodě se postupně propracovávala dopředu. V závěru pak ztratila na vítěznou Francouzku Pauline Ferrandovou-Prevotovou 26 vteřin a skončila na desátém místě.  

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr short tracku mužů a ohlasy nejlepších

"Zkoušel jsem ten závod udělat ostatním těžší a je pro mě překvapení, že jsem na tomhle okruhu skončil třetí," řekl v cíli po závodě spokojený český reprezentant, který ladí formu na vrchol sezony, který bude na olympijských hrách v japonském Tokiu.

SP v jízdě na horských kolech v Les Gets (Francie) - short track:

Muži: 1. M. Flückiger (Švýc.) 19:34, 2. Sarrou (Fr.) -1, 3. Cink (ČR) -3, ...32. Škarnitzl (oba ČR) -1:13.

Ženy: 1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 20:28, 2. Freiová (Švýc.) -4, 3. Rissvedsová (Švéd.) -13, ...10. Čábelická (ČR) -26.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články