Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Elkov-Kasper znovu ukázal svou třídu. Titul získal Zahálka před třemi týmovými kolegy

Novým mistrem republiky v silničním závodě je Matěj Zahálka. Osmadvacetiletý závodník týmu Elkov-Kasper zvítězil na okruzích v okolí Mladé Vožice po dlouhém úniku a v mistrovském dresu střídá svého stájového kolegu Michaela Kukrleho. Na pódiu Zahálku doplnili další jezdci z Elkov-Kasper Jan Bárta a Adam Ťoupalík. Slovenský titul na společném šampionátu obhájil Peter Sagan.

Zahálka nejprve spolupracoval s Danielem Turkem, ovšem bývalý závodník týmu Israel-Premier Tech nakonec jeho tempu nestačil. Zahálku nedokázala během deseti okruhů dojet ani silná stíhací skupina s Janem Hirtem a Petrem Vakočem, kde ovšem dobrou týmovou práci předváděli Zahálkovi kolegové z Elkov-Kasper.

Členové této skupiny tak nakonec bojovali pouze o druhé místo. A byli to závodníci z Elkov-Kasper, kteří hráli prim. Za Zahálkou finišoval Jan Bárta před Adamem Ťoupalíkem a Michaelem Borošem. Prvním závodníkem z jiného týmu byl pátý Hirt.

"Odjel jsem ze sjezdu a řekl si, že budu pokračovat. Říkal jsem si, že udělám dobrou pozici pro kluky, ale pak jsem jel na sebe. Ještě 100 metrů před cílem jsem nevěřil, jen jsem čekal, kdy mě ostatní předjedou. Nakonec se to nestalo," usmíval se skromně Zahálka. "V posledním kole jsem chytal křeče, už jsem nemohl moc ze sedla. Furt jsem tomu nevěřil, ani minutový náskok není skoro nic na tomto okruhu. Ale nepanikařil jsem, snažil se šetřit (síly)," dodal.

Zahálka, který většinou odvádí práci nezištného domestika, je už čtvrtým jezdcem královéhradecké stáje v řadě, jenž vyhrál republikový šampionát. Před ním a Kukrlem to dokázali ještě Adam Ťoupalík a František Sisr.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice v Mladé Vožici (Táborsko) - závod s hromadným startem:

Muži (197,2 km): 1. Zahálka 5:02:11, 2. Bárta -7, 3. A. Ťoupalík -11, 4. Boroš (všichni Elkov Kasper) -13, 5. Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert) -17, 6. Vakoč (Canyon Northwave) -1:06, 7. Otruba -1:44, 8. J. Ťoupalík (oba Elkov Kasper) -1:55, 9. Řepa (Equipo Kern Pharma) -2:08, 10. Bittner (Development team DSM) -3:51.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články