Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Jihomoravskými vinicemi se do Brna nejrychleji vrátil Voltr

Z Velodromu přes krásy jižní Moravy a zpátky na Špilberk. Kopcovitou trasu Brno – Mikulov – Brno závodu seriálu Visegrad 4 Bicycle Series zvládl v nejrychlejším čase 4 hodiny a 31 minut Martin Voltr, který i přes neúčast trojnásobného vítěze Adama Ťoupalíka udržel výhru v českých řadách. Druhý skončil maďarský reprezentant Barnabás Peák, třetí Polák Pavel Szóstka.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr závodu Brno – Mikulov – Brno s ohlasem

Po absolvování brněnského úseku se v úvodní vinici odtrhla skupina dvaceti závodníků, mezi kterou se jako poslední cyklista prodral i pozdější vítěz závodu Voltr. První pokus urvat se do čela zkusil 60 kilometrů před cílem. Ten mu ale nevyšel.

Maďarsko-polskou dvojici za sebou nechal až na závěrečném výšlapu v Kohoutovicích. "Říkal jsem si buď, anebo. Že když tady vydrží, tak na to kašlu. Do spurtu jsem si nevěřil, proto jsem to zkusil dřív a vyšlo to," přiznal dvaadvacetiletý jezdec, který do cíle na brněnský Špilberk dojel s téměr minutovým náskokem. 

Visegrádská 4, závod Českého poháru v silniční cyklistice v Brně (190,5 km):

1. Voltr (Pierre Baguette Cycling) 4:31:54, 2. Peák (Maď.) -51, 3. Szóstka (Pol.) -1:05, 4. Zahálka (Elkov-Kasper) -2:11, 5. Murias (Pol.) -2:21, 6. Dirnbauer (Rak.) -2:31.

Průběžné pořadí (po 5 z 6 závodů): 1. Otruba (ATT Investments) 128, 2. Voltr 116, 3. Řeha (ATT Investments) 106.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články