Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Spurt v Jičíně si podmanil Dorigoni před Borošem, který dál vládne Toi Toi Cupu

Na trati v Jičíně, kde se v lednu uskutečnilo mistrovství ČR, proběhl čtvrtý díl tuzemského cyklokrosového Toi Toi Cupu. Mezi muži vyhrál po dramatickém závěrečném spurtu Ital Jakob Dorigoni, jenž udolal vedoucího závodníka seriálu Michaela Boroše. Závod žen opanovala Belgičanka Joyce Vanderbekenová. V čele průběžného hodnocení je Karla Štěpánová, která dojela třetí.

Michael Boroš na trati SP v cyklokrosu v Táboře
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Boroš i Dorigoni se v závěru utkali o vítězství poté, co oba potkal během závodu defekt - Itala v úvodu šestého kola, Boroše v sedmém. Po boku pak spurtovali do cíle a na asfaltu uplatnil Dorigoni silničářské zkušenosti.

"S výkonem jsem spokojen, ale defekt byl bohužel proti. Ital si mě dojel, přesto jsem si věřil na spurt, ale nevyšlo to. Chtěl jsem nastoupit z druhé pozice, ale posledních 50 metrů za to vzal a já jsem již více sil nenašel. Forma mi ale graduje a doufám, že za týden při úvodním závodu Světového poháru v Táboře to bude dobré," řekl Boroš webu cyklistického svazu.

Štěpánová dojela třetí s minutovým mankem na vítěznou Vanderbekenovou. "Bylo to hodně těžké, trať klouzala. V úvodu  to byla neskutečná škola smyků. Musela jsem ufouknout galusky a pak to bylo lepší. V Toi Toi Cupu jsem si upevnila vedení, je dobré mít nějaký polštář. Jsem hlavně ráda, že nám cizinky tentokrát neujely," popsala Štěpánová.

V neděli v Táboře Světový pohár cyklokrosařů začne, kvůli pandemii koronaviru má nakonec pouze pět podniků místo původních třinácti.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Jičíně:

Muži:
1. Dorigoni (It.) 59:26, 2. Boroš (ČEZ Tábor) stejný čas, 3. Říman (Auto Škoda Mladá Boleslav) -29, 4. Crispin (Fr.) -43, 5. Van der Meer (Niz.) -49, 6. Mainguenaud (Fr.) -53.

Průběžné pořadí (po 4 závodech):
1. Boroš 198, 2. Van der Meer 172, 3. Říman 163, 4. Vaníček 157.

Ženy:
1. Vanderbekenová (Belg.) 44:13, 2. Morichonová (Fr.) -24, 3. Štěpánová (Pushbikers) -1:01, 4. Vaníčková (IVAR CS Author) -1:12, 5. Švihálková (ČEZ Tábor) -1:33, 6. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) -2:18.

Průběžné pořadí (po 4 závodech):
1. Štěpánová 188, 2. Vaníčková 167, 3. Švihálková 167.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články