Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Evenepoela nikdo neznervóznil. Vítězství na Burgosu slaví dvacetiletá belgická hvězda

Velmi zkušený výkon od teprve dvacetiletého závodníka. Remco Evenepoel zase jednou ukázal, že navzdory věku patří mezi absolutní špičku. Závěrečnou etapu závodu Kolem Burgosu zvládl, dojel třetí a komfortně udržel své vedení v celkovém pořadí. Evenepoel v něm porazil druhého Mikela Landu, třetí skončil jeho týmový kolega Joao Almeida. Závěrečnou etapu vyhrál Iván Sosa z týmu Ineos.

Remco Evenepoel (uprostřed)
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hlavní pole dojelo pohromadě bez výraznějších komplikací až pod závěrečný výstup Lagunas de Neila. Remco Evenepoel se spoléhal na podporu svých domestiků a Joao Almeida s Yvesem Lampaertem se s ním snažili v kopci vydržet co nejdéle. Tempo tvořili především jezdci z Bahrajn-McLaren a Mitchelton-Scott, týmy třetího a čtvrtého muže pořadí.

Čtyři kilometry pod vrcholem rozvířil dvakrát vody Mikel Landa a jeho druhý nástup už uspěl. Postupně se k němu dokázala vrátit pouze trojice Evenepoel, Esteban Cháves a Iván Sosa, který Burgos vyhrál v předchozích dvou letech. Za takové konstelace by Evenepoel zvítězil celkově, a tak se čekaly další útoky především Landy.

Mladý Belgičan ve vedení ale jel takové tempo, z něhož bylo složité nastupovat. Bask Landa se k dalšímu útoku neodhodlal, anebo na něj už neměl síly. Až v závěru dokázal Evenepoelovi odjet, bylo to však jen o pár vteřin, které mu v celkovém pořadí zdaleka nestačily. Zvítězil nenápadný Sosa, který se zvedl 600 metrů před koncem.

Pro drobného Kolumbijce šlo alespoň o částečnou útěchu, neboť po kolapsu ve 3. etapě ztratil veškeré šance na další  v pořadí už třetí vítězství. Chuť si spravil vítězstvím na Lagunas de Neila. Celkovým vítězem je však Evenepoel před druhým Landou, na třetí příčku díky skvělému výkonu v závěru vystoupal další jezdec QuickStepu Almeida.

Výsledky cyklistického etapového závodu Kolem Burgosu

1. Evenepoel (Belg.) 19:14:42, 2. Landa (Šp.) -30, 3. Almeida (Portug.) -1:12, 4. Chaves (Kol.) -1:26, 5. Bennett (N. Zél.) -1:40, 6. Carapaz (Ekv.) -1:58.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články