Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nash s Gomezovou ovládly prolog na Cape Epic, Stošek se Seewaldem byli čtvrtí

V Jihoafrické republice začal 19. ročník nejprestižnějšího etapového závodu horských kol Cape Epic. Ve startovní listině je kvarteto Čechů v čele s Kateřinou Nash, která po boku obhájkyně titulu Sofie Gomezové Villafaneové z Argentiny vyhrála v ženské kategorii úvodní prolog. Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem dorazil do cíle na čtvrtém místě s minutovou ztrátou za vítězným tandemem Chris Blevins - Matt Beers.

Je nám líto, video expirovalo.
Prolog Cape Epic patřil Nash s Gomezovou

Za debutantkou Nash s Gomezovou Villafaneovou zaostaly na 27 kilometrovém úseku skrze vinici Meerendal o sedm sekund Kim Le Courtová s Verou Looserovou, třetí pozici obsadily domácí Amy Wakefieldová s Candice Lillovou (+30,2 vteřin). 

Mezi muži se americko-jihoafrické dvojici Blevins - Beers nejvíce přiblížili Nino Schurter s Andrim Frischknechtem ze Švýcarska (+7,4 vteřin), třetím místem otevřeli letošní ročník obhájci titulu Georg Egger s Lucasem Baumem z Německa (+45,2 vteřin). Petr Vakoč s Marcem Stutzmannem skončili s dvouminutovou ztrátou sedmí.

Další z Čechů v elitní kategorii Milan Damek, který v Jihoafrické republice soutěží po boku Rakušana Lukase Kaufmanna, ztratil na vítěze 10 minut a 23 sekund, což znamenalo v cíli 47. příčku.  

Cape Epic potrvá do příští neděle. V minulosti ho třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý a jednou Kristián Hynek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články