Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Závodní kariéry se nevzdává. Nash si vyzkouší Cape Epic

Kateřinu Nash čeká další velký závod. Přestože se už neúčastní cyklokrosových podniků, na konci března si vyzkouší novou výzvu: bikerský maraton Cape Epic. Pětačtyřicetiletá Nash neodolala nabídce loňské vítězky Sofie Gomezové Villafaňeové na vytvoření společného týmu pro letošní ročník. Závod je v JAR na programu od 19. do 26. března.

"Vždycky jsem Cape Epic sledovala zpovzdálí, ale nikdy jsem neměla šanci tam závodit. Posledních 15 let jsem se v zimě soustředila na cyklokros, což nejde dobře dohromady s dlouhým vytrvalostním závodem na horských kolech v březnu. Protože už ale v cyklokrosu nezávodím, můžu se soustředit na budování vytrvalosti potřebné pro Cape Epic," uvedla Nash.

Prachatická rodačka žijící dlouhodobě v zámoří, která pod rodným jménem Hanušová reprezentovala v běhu na lyžích, má ve sbírce dva bronzy z cyklokrosového mistrovství světa, na horských kolech získala bronz na mistrovství Evropy a vyhrála jeden závod Světového poháru. Zúčastnila se pěti olympijských her, dvou zimních a tří letních.

Slavný závod v JAR třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý v letech 2013, 2015 a 2018, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články