Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závodní kariéry se nevzdává. Nash si vyzkouší Cape Epic

Kateřinu Nash čeká další velký závod. Přestože se už neúčastní cyklokrosových podniků, na konci března si vyzkouší novou výzvu: bikerský maraton Cape Epic. Pětačtyřicetiletá Nash neodolala nabídce loňské vítězky Sofie Gomezové Villafaňeové na vytvoření společného týmu pro letošní ročník. Závod je v JAR na programu od 19. do 26. března.

"Vždycky jsem Cape Epic sledovala zpovzdálí, ale nikdy jsem neměla šanci tam závodit. Posledních 15 let jsem se v zimě soustředila na cyklokros, což nejde dobře dohromady s dlouhým vytrvalostním závodem na horských kolech v březnu. Protože už ale v cyklokrosu nezávodím, můžu se soustředit na budování vytrvalosti potřebné pro Cape Epic," uvedla Nash.

Prachatická rodačka žijící dlouhodobě v zámoří, která pod rodným jménem Hanušová reprezentovala v běhu na lyžích, má ve sbírce dva bronzy z cyklokrosového mistrovství světa, na horských kolech získala bronz na mistrovství Evropy a vyhrála jeden závod Světového poháru. Zúčastnila se pěti olympijských her, dvou zimních a tří letních.

Slavný závod v JAR třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý v letech 2013, 2015 a 2018, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články