Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Závod maří počasí, König a osmdesát dalších jezdců muselo odstoupit

Tatranská Bukovina (Polsko) – Velké problémy s počasím mají pořadatelé závodu Kolem Polska. Po vytrvalém dešti totiž musela být zrušena šestá etapa, už předchozí den navíc nedokončilo dokonce 85 jezdců, mezi nimiž byl i Leopold König.

Závod Kolem Polska
zdroj: ČTK/PAP autor: Grzegorz Momot

"Najdi pět rozdílů! Vždycky jsem si přál mít rty jako černoch. Každopádně jsem v pořádku," napsal König a přidal fotografii s krvavým nosem i rozbitými rty. Na počasí doplatila téměř polovina celého pelotonu.

Pátou etapu po hromadném pádu pořadatelé neutralizovali. Do cíle v Zakopaném nakonec dorazila jen rovná stovka cyklistů, kteří nyní v podobných podmínkách měli absolvovat 6. etapu. Protože po silnici tekla voda, bláto i kameny, byl ale úsek kolem Tatranské Bukoviny původně zkrácen z pěti kol na dvě a po průjezdu prvním okruhem zbytek zrušen. "Chci poděkovat organizátorům za toto rozhodnutí. Podmínky byly příšerné, vyhrál zdravý rozum. Mohlo by to skončit tragicky," uvedla domácí hvězda Michal Kwiatkowski.

Poslední etapou je časovka na 25 km v Krakově. S náskokem čtyř minut do ní vstoupí jako suverénní lídr Belgičan Tim Wellens, Zdeněk Štybar ztrácí téměř 27 minut a figuruje na 35. místě, Karel Hník je sedmapadesátý. Od Wellense má odstup 47 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články