Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Závod Kolem Slovenska začal prologem, do první pětky se vešli Černý i Otruba

Úspěšně vstoupili čeští cyklisté do závodu Kolem Slovenska. Josef Černý obsadil v prologu druhé místo, Jakub Otruba skončil pátý. Úvod závodu ovládli členové Černého belgické stáje QuickStep. Na sedmikilometrové trati v Bratislavě zvítězil Brit Ethan Vernon o sedm sekund před Černým, třetí skončil jejich kolega Dán Michael Mörköv.

Josef Černý
zdroj: Pavel Neubauer / TASR / Profimedia

"Je vidět, že časovky jezdit umí, mají je zvládnuté. Navíc na to mají ten nejlepší materiál a na Slovensko přijeli v silné sestavě," uvedl Jakub Otruba, který byl na pátém místě druhým nejlepším českým jezdcem v prologu.

Člen královéhradeckého týmu Elkov Kasper ztratil na vítěze 18 sekund. Sedmý byl Zdeněk Štybar, další z jezdců stáje Quick-Step-Alpha Vinyl zaostal za Vernonem o 20 sekund.

Otruba si trať časovky pochvaloval. "Byla do tahu a na výkon, ne moc technická, zato pěkně poctivá. Mým cílem bylo umístění do desátého místa, takže pátá příčka je krásná. Hlavně je to dobrá výchozí pozice pro další etapy, protože se dá předpokládat, že pořadí bude celou dobu v sekundových odstupech. Třetí etapa sice končí na kopci, ale zbylé dojezdy budou spíše spurterské, takže tohle může být pro celkovou klasifikaci klíčové. Rád bych udržel první desítku," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články