Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Závod Kolem Burgosu odstartoval rakouským triumfem. Zvítězil Grossschartner

Cyklistický půst je u konce. Odstartoval španělský závod Vuelta a Burgos, jehož první etapu vyhrál rakouský závodník Felix Grossschartner ze stáje Bora-hansgrohe. Rakušan rozhodl svým nástupem na posledním kilometru a svůj náskok udržel před druhým Joaem Almeidou. Třetí skončil domácí veterán Alejandro Valverde. Přímý přenos 2. etapy sledujte ve středu od 14:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vuelta a Burgos 2020
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Slibný nástup předvedla čtyřicet kilometrů před finišem mladá hvězda Remco Evenepoel, který si vypracoval až 40 vteřin náskoku. Tempo ale závodník stáje Deceuninck-QuickStep neudržel a o vítězství se tak rozhodovalo až v závěru v ulicích Burgosu.

Nešlo ale o žádné velké drama. Felix Grossschartner totiž odjel svým soupeřům takřka bez námahy - alespoň to tak vypadalo. Šestadvacetiletý rodák z rakouského Welsu několikrát šlápl do pedálů a jeho soci byli pryč. Jel si pro třetí profesionální vítězství.

Marně se na něj snažil dotáhnout Joao Almeida či veterán Alejandro Valverde. "Neměl jsem dojem, že je to zcela pro mě. Ale s celým týmem jsme etapu zvládli skvěle. Zaútočil jsem a až do cíle to bylo na plný plyn," říkal šťastný Grossschartner po dojezdu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojezd 1. etapy Vuelta a Burgos i hlas vítěze
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články