Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Zaměř se na Giro a Vueltu, radí kouč Wigginsovi

Paříž - Cyklista Bradley Wiggins by se měl v příští sezoně zaměřit na vítězství na Giru d'Italia a na Vueltě spíše než na obhajobu letošního titulu z Tour de France. Myslí si to šéftrenér britské reprezentace Shane Sutton. Podle něho chce dvaatřicetiletý jezdec stáje Sky získat všechny tři velké trofeje před tím, než ukončí kariéru.

Bradley Wiggins
zdroj: AP Photo autor: Matt Rourke

Příští ročník Tour de France by měl podle svého profilu vyhovovat spíše elitním vrchařům, jako je Alberto Contador, Andy Schleck či Wigginsův týmový kolega Chris Froome. "Trvalo 106 let, než jsme se dočkali britského vítěze, a to je fenomenální úspěch. Zda se chceme vrátit a zopakovat to, si nejsem jistý," řekl Sutton.

Trojici nejslavnějších cyklistických závodů dokázala v historii vyhrát jen pětice jezdců - Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil, Felice Gimondi a Alberto Contador. Podle Suttona má olympijský šampion v časovce na to, aby se do této elitní společnosti zařadil.

Wiggins obsadil loni na Vueltě třetí místo krátce poté, co se zotavil po zlomenině klíční kosti z předchozí Tour de France. "Byl třetí na Vueltě, i když předtím proležel šest nebo sedm týdnů v posteli po operaci ramene. Takže na to má," řekl Sutton s tím, že Giro je jiné. "Ale když ho dokážou vyhrát jiní, může i Brad," konstatoval.

Giro a Vueltu dokázali v jedné sezoně vyhrát jen Contador, Merckx a Giovanni Battaglin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články