Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Začne nová sezona cyklokrosového poháru. Boroš chce uspět už v Mladé Boleslavi

Úvodním podnikem v Mladé Boleslavi odstartuje ve sváteční úterý příští týden seriál závodů Českého poháru v cyklokrosu. Toi Toi Cup zahrnuje šest závodů, o jeden méně než loni, přičemž všechny jsou zařazené do kategorie C2. Vítěz bude znám nejpozději 11. prosince, kdy je v Jičíně na programu poslední díl série. Vítězství obhajuje domácí jednička posledních let Michael Boroš. Přímý přenos závodu z Mladé Boleslavi odvysílá ČT sport a web ctsport.cz 28. září od 14:20.

Po koronavirem výrazně zkomplikované minulé sezoně načne i tu nadcházející závod v Mladé Boleslavi, který se jezdí od roku 2012 na stejné trati. "Někdo možná říká, že je lehká, ale každopádně si myslím, že je fyzicky náročná, ať je jakékoliv počasí. K dnešku máme přihlášeno 320 závodníků z osmi zemí," uvedl ředitel mladoboleslavského závodu Antonín Ungerman.

Po úvodním zápolení se 53. ročník poháru pojede v Hlinsku (2. října), Slaném (9. až 10. října), Rýmařově (16. října), Veselí nad Lužnicí (17. listopadu) a vyvrcholí v Jičíně.

Je nám líto, video expirovalo.
Začíná nová sezona domácího poháru v cyklokrosu

"Letos přináší Toi Toi Cup jednu novinku, a to ve Slaném, kde bude tamní závod zároveň součástí Evropského poháru. Ten vzniká s cílem znovu cyklokros nastartovat tam, kde má tradici a kde se jezdí, ale zároveň potřebuje pozvednout, tedy například ve Francii, Portugalsku, severní Itálii a dalších místech, aby mladí dostali nový impulz," vysvětlil předseda komise cyklokrosu Petr Balogh.

Celkový vítěz domácího poháru získá i tentokrát 30 tisíc korun, nejlepší žena si odnese 14 tisíc. Boroš touží završit vítězný hattrick. "Věřím, že jsem na sezonu připravený dobře. Tvrdě jsme dřeli, tak uvidíme na závodech, jak se to projeví, hlavně pak na té mezinárodní scéně. Ale věřím, že to bude dobré," prohlásil Boroš.

Domácí cyklokrosový kalendář:

Český pohár (Toi Toi Cup):

28. září: Mladá Boleslav,

2. října: Hlinsko,

9.-10. října: Slaný,

16. října: Rýmařov,

17. listopadu: Veselí nad Lužnicí,

11. prosince: Jičín.

Mistrovství ČR:

8. ledna 2022: Kolín (není součástí ČP).

Světový pohár:

14. listopadu: Tábor.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články