Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Začíná SP bikerů, na startu seriálu se představí šest Čechů

Pietermaritzburg - S cílem prosadit se vícekrát na stupně vítězů vstoupí do nového ročníku Světového poháru biker Ondřej Cink. Devítidílný seriál začne za účasti šestice českých reprezentantů o víkendu v jihoafrickém Pietermaritzburgu, který byl loni dějištěm mistrovství světa. Třiadvacetiletý Cink je v cross country momentálně čtvrtý ve světovém žebříčku a při absenci nemocného olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého by měl být hlavní českou naději. Na úspěch může pomýšlet také Jan Škarnitzl. V závodě žen by měla atakovat umístění v první patnáctce Tereza Huříková. Nedělní závod žen sledujte exkluzivně na webu od 12:50, muži odstartují v 15:20.

Sport
zdroj: ČT4

"Můj cíl v prvním závodě je jasný. Navázat na vydařené výsledky loňské sezony a vykročit do Světového poháru co nejlépe," uvedl Cink. Loni skončil druhý v Andoře a v Novém Městě na Moravě dojel jako nejlepší z českých závodníků šestý. Právě květnový závod na Vysočině bere jako první vrchol sezony.

Dvanáctý jezdec světového žebříčku Škarnitzl se chce od výsledku prvního závodu odrazit k dalším plánům. "Chtěl bych objet všechny závody Světového poháru. Možná vynechám Austrálii, kde je hodně cestování a také časový posun. Bude záležet na výsledku v Pietermaritzburgu. Kdyby se hodně povedl, tak pojedu," uvedl Škarnitzl.

Za dobrý výsledek považuje umístění do patnáctky. Doufá, že se mu konečně podaří prolomit smůlu, která jej provází v prvních závodech. "Připravený jsem dobře, kolo mám nejlepší, na jakém jsem kdy jezdil. Důležité bude dobře odstartovat a doufat, že mě žádná smůla nepotká," řekl Škarnitzl.

V závodě do 23 let se představí Jan Vastl a devatenáctiletý Kryštof Bogar. Vastl dojel loni na MS juniorů v Pietermaritzburgu pátý, nyní absolvuje premiéru po přechodu do starší kategorie. "Výhodou je, že na startu bude jen 42 jezdců, což mi dává naději na bodový zisk do žebříčku," uvedl.

Na premiéru ve Světovém poháru ve sjezdu se těší Tomáš Slavík, pro nějž však stále zůstává prioritou fourcross. "Sjezd je pro mě další výzvou. Čeká mě boj o přežití, neboť trať v Pietermaritzburgu je fyzicky velmi náročná. Jsem zvědav, jak se se čtyřminutovým bojem poperu," uvedl Slavík, který už skončil ve sjezdu na třetím místě v závodě v Chile. Ve Světovém poháru počítá bývalý mistr světa ve fourcrossu se dvěma starty ve sjezdech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články