Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zablácená trasa v Overijse sedla nejlépe Pietersové. Pickocka po pádu předjel Vanthourenhout

Jeden z nejtradičnějších cyklokrosových závodů v belgickém Overijse hostil potřetí v historii další díl Světového poháru. V něm si za blátivého počasí připsala výhru Nizozemka Puck Pietersová, jež vedoucí závodnici poháru Fem van Empelovou předjela o jednu minutu a tři vteřiny. Mezi muži se konečně představil i světový šampion Tom Pidcock. Po pádu v posledním kole ale ztratil vedení a z těsného vítězství se tak radoval domácí cyklokrosař Michael Vanthourenhout. Nejlepší český jezedec Michael Boroš zopakoval 24. místo z předchozího pohárového závodu v Beekse Bergenu.

Je nám líto, video expirovalo.
V Overijse předčili šampiony Pietersová a Vanthourenhout

Čerstvý mistr Evropy Vanthourenhout porazil na náročné bahnité trati Brita Pidcocka o tři sekundy a připsal si první výhru v SP v sezoně. Cyklistický univerzál Pidcock debutoval v duhovém trikotu mistra světa sobotním sedmým místem v závodě Superprestige v Merksplasu a dnes už útočil na vítězství.

Olympijský šampion v cross country na horských kolech měl přitom hned po startu mechanický problém a do terénu vjížděl úplně poslední. Už na konci druhého kola byl ale Pidcock v hlavní skupině a zbytek závodu absolvoval společně s Vanthourenhoutem. Závod rozhodl Pidcockův pád v předposledním kole, díky němuž získal Belgičan náskok, který zkušeně udržel. Třetí dojel Nizozemec Lars van der Haar.

Pád se nevyhnul ani Borošovi, jenž na vítěze ztratil téměř šest minut. Po dalším umístění ve třetí desítce mistr republiky klesl z osmého na třinácté místo celkového pořadí. Matyáš Fiala byl 29., Šimon Vaníček 33.

"Bylo to opravdu těžké. Už po startu jsem cítil, že to nebude dobré, takže jsem si jel svoje. Na víc to prostě nebylo. Neměl jsem ani nijak dobrý týden, protože jsem nachlazený," uvedl jezdec týmu Elkov Kasper v tiskové zprávě. "Do příštího týdne se musím pořádně uzdravit. Myslel jsem, že jsem to stihnul, ale dnes to nebylo ono. Přede mnou jsou ještě dva svěťáky a pak už pojedeme na soustředění do Španělska," prohlásil Boroš.

V závodě žen si po sólojízdě připsala první pohárové vítězství v kariéře Nizozemka Puck Pieterseová, za níž skončilo pět jejích krajanek v čele s vedoucí ženou SP Fem van Empelovou. Jediná Češka na startu Julia Kopecky bodovala 21. místem.

Světový pohár pokračuje příští neděli v nizozemském Hulstu.

Světový pohár v cyklokrosu v Overijse (Belgie):

Muži: 1. Vanthourenhout (Belg.) 1:05:42, 2. Pidcock (Brit.) -3, 3. van der Haar (Niz.) -37, 4. Sweeck (Belg.) -1:09, 5. Nieuwenhuis (Niz.) -1:30, 6. Nys (Belg.) -1:31, ...24. Boroš -5:55, 29. Fiala -7:08, 33. Vaníček (všichni ČR) -9:21.

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 14 závodů): 1. Iserbyt (Belg.) 185, 2. Sweeck 184, 3. Vanthourenhout 159, ...13. Boroš 61, 37. Štybar 9, 44. Říman (oba ČR) 4.

Ženy: 1. Pieterseová 52:44, 2. van Empelová -1:03, 3. van Anrooijová -1:36, 4. Brandová -1:51, 5. Alvaradová -1:56, 6. van Alphenová (všechny Niz.) -2:09, ...21. Kopecky (ČR) -6:59.

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 14 závodů): 1. van Empelová 220, 2. Alvaradová 130, 3. Pieterseová 125, ...25. Zemanová 25, 46. Kopecky 5, 57. Jeřábková (všechny ČR) 1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články