Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Z prvního triumfu na cyklistickém MS se radují Nizozemci

Úvodní závod mistrovství světa v cyklistice, smíšenou časovku, vyhrálo favorizované Nizozemsko. Na druhém místě skončila šestice Německa, třetí vybojovali domácí Britové, a to i kvůli defektu Elisy Longové Borghiniové. Itálie prohrála s domácím výběrem o bezmála pět sekund.

Smíšená časovka na MS
zdroj: ČTK/ZUMA

Nizozemská šestice ve složení Koen Bouwman, Bauke Molema, Jos van Emden, Lucinda Brandová, Riejanne Markusová a Amy Pietersová si držela náskok od prvních mezičasů a nenechala nikoho na pochybách, kdo je favoritem číslo jedna. V cíli měla náskok více než 22 sekund.

Místo dosavadní časovky stájí se smíšený štafetový závod jel na světovém šampionátu vůbec poprvé.

Národní týmy byly složené ze tří mužů a tří žen, na trať se nejprve vydalo družstvo mužů, ženy vyrazily na stejný čtrnáctikilometrový okruh, jakmile dojel druhý muž. Za danou zemi se sčítají dosažené časy a podle součtu se budou udělovat medaile. Českých závodníků se ale boj o cenné kovy netýkal, závodu se neúčastnili.

Je nám líto, video expirovalo.
Kelemen si na MS vyzkoušel novinku

Hlavním centrem dění na šampionátu je britské město Harrogate. V pondělí je na programu časovka juniorů. Přímý přenos vysílá od 14:30 ČT sport a web ctsport.cz.

Výsledky smíšené časovky na MS v silniční cyklistice

1. Nizozemsko (Bouwman, Mollema, Van Emden, Brandová, Markusová, Pietersová) 38:27, 2. Německo -22, 3. Velká Británie -51, 4. Itálie -55, 5. Francie -1:23, 6. Švýcarsko -1:26.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články