Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Z infekce mám noční můry. Podívejte se na tenisty, varuje Lefevere

Z blížícího startu cyklistické sezony má Patrick Lefevere, šéf stáje Deceuninck-QuickStep, velké obavy. Závody mohou začít již v červenci, naplno pak cyklistický rok vypukne v srpnu. Matador světového pelotonu se bojí nových problémů s koronavirem. Poukázal na nechvalně proslulou exhibiční tenisovou akci Adria Tour.

"Mou nejhorší noční můrou je, že závody v červenci povedou – stejně jako v tenisu – k infekcím. Ať je to ponaučením pro všechny cyklistické závody, které v červenci odstartují. Skupiny nakažené koronavirem teď rostou jako houby po dešti. Věřím, že prevenci je věnována dostatečná pozornost," uvedl Lefevere ve svém sloupku pro deník Het Nieuwsblad.

"Jak už jsem řekl dříve – na závodech je pozornost k hygieně a riziku kontaminace tak trochu na vedlejší koleji. Ale podívejte na tenis. S těmi nejbohatšími sponzory světa si možná někdo myslel, že je nedotknutelný," varoval pětašedesátiletý šéf týmu, za který jezdí Zdeněk Štybar.

Naplno má vypuknout nahuštěný program zbývající části cyklistické sezony až 1. srpna, kdy v Sieně odstartuje jednodenní podnik WorldTour Strade Bianche. Závodit se však může již v červenci. Stáj Deceuninck-QuickStep je přihlášená na závod Grote Prijs Vermarc, který se v belgickém Rotselaaru pojede 5. července.

Belgický jezdec Jasper de Buyst z konkurenčního týmu Lotto-Soudal dává Lefevereovi za pravdu. "V pelotonu se 150 jezdci je nemožné, abyste se vyhnuli kapkám z nosu ostatních závodníků. Pokud o tom přemýšlíte a budete se chtít něčemu takovému vyhnout, prostě se nemůžete postavit na start," řekl De Buyst magazínu Cycling Weekly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články