Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Yates prolétl časovkou nejrychleji, v růžovém nadále zůstává van der Poel

V druhý den cyklistického závodu Giro d'Italia byla na programu časovka na devět kilometrů. Na trati v Budapešti byl nejrychlejší Brit Simon Yates. O tři vteřiny za ním dojel průběžný lídr Mathieu van der Poel.

Je nám líto, video expirovalo.
Simon Yates zvítězil v časovce na Giro d'Italia

V průběžném pořadí vede van der Poel, který zatím prožívá skvělý debut na Giru, o jedenáct sekund před Yatesem. Devětadvacetiletý Brit si připsal druhé časovkářské vítězství v kariéře po úspěchu na závodě Paříž-Nice v roce 2019 a potvrdil, že bude patřit k favoritům 105. ročníku italské Grand Tour.

"Mám velkou radost. Moc jsem to nečekal, ale beru to," uvedl Yates, který by si rád vynahradil zklamání z roku 2018. Tehdy na Giru třináct dní vedl, než odpadl v horách a skončil jednadvacátý. "Ještě nás toho čeká spoustu. Dneska si to užiju, ale myslím tady na víc," prohlásil jezdec australské stáje BikeExchange-Jayco.

Spokojený byl po časovce i van der Poel. "Před startem bych takový výkon bral. Odjel jsem velice dobrou časovku," pochvaloval si. "Odstup na první místo byl těsný. Zajistil jsem si další den v Maglia Rosa a možná i víc, protože zítra by to měl být sprinterský finiš, a z toho mám velkou radost," dodala hvězda týmu Alpecin-Fenix.

Ekvádorec Richard Carapaz, považovaný za hlavního favorita závodu, obsadil na trati lemované davy diváků 19. místo s mankem 28 sekund na vítěze. V celkovém pořadí je patnáctý a ztrácí 35 sekund na van der Poela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články