Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Yates ovládl klasiku San Sebastián, v cíli však nevěděl, že vyhrál

San Sebastián (Španělsko) – Místo toho, aby při průjezdu cílovou bránou divoce slavil triumf, Simon Yates při dojezdu jednorázového závodu Clásica San Sebastián zůstal úplně v klidu. Kvůli problémům v komunikaci netušil, že se stal vítězem tradičního podniku. Třináctý skončil Roman Kreuziger, jenž dorazil se ztrátou 15 sekund v první skupince pronásledovatelů, která nevyvinula příliš snahy britského mladíka dostihnout.

Adam Yates slaví vítězství v San Sebastiánu
zdroj: ČTK/EFE autor: Javier Etxezarreta

Yates sice projížděl po 219 km závěrečnou rovinkou s dostatečným náskokem, ale radost z největšího úspěchu v dosavadní kariéře si vychutnal až za cílovou čárou. "Nevěděl jsem, že jsem vyhrál. Mluvil jsem přes vysílačku s naším sportovním ředitelem, ale špatně jsem ho slyšel. Myslel jsem si, že přede mnou zůstal někdo z dřívějšího úniku," uvedl člen australské stáje Orica-GreenEdge.

Zmatek způsobil také výpadek televizního signálu kvůli potížím helikoptéry, takže přímý přenos byl k dispozici až krátce před koncem závodu. I jednotlivé týmy tak byly odkázány na informace z vysílaček. "Nevěděl jsem, co se vpředu před koncem děje. Prostě jsem za to vzal, ale že jsem vítěz, jsem netušil," komentoval své rozpačité chování v cílové rovince bratr dalšího britského talentu Simona Yatese.

Na druhém místě skončil exmistr světa Belgičan Philippe Gilbert a třetí byl domácí favorit Alejandro Valverde. Kreuziger, jenž v roli lídra stáje Tinkoff-Saxo nahradil nemocného Španěla Alberta Contadora, nenavázal na druhé místo z roku 2009. "Kluci z týmu odvedli výbornou práci, dovezli mě na výborné pozici k poslednímu kopci. Díky moc. Bylo by lepší, kdyby se naše skupina snažila Yatese dojet," uvedl český cyklista na Twitteru.

Cyklistický jednorázový závod Clásica San Sebastián (WorldTour) - 219 km:

1. A. Yates (Brit./Orica) 5:30:24, 2. Gilbert (Belg./BMC), 3. Valverde (Šp./Movistar), 4. Moreno, 5. Rodríguez (oba Šp./Kaťuša), 6. Mollema (Niz./Trek), ...13. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) všichni -15, 38. Štybar (ČR/Etixx-Quick Step) -1:57.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články