Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Wigginsovo odcházení: Ano, pak možná a teď už spíše ne

Londýn – S trochou nadsázky trpí Bradley Wiggins syndromem Dominika Haška. Slavný britský cyklista také své odcházení z aktivního sportu natahuje, a nyní to vypadá, že by jeho rozlučka minulý měsíc v belgickém Gentu ještě konečnou tečkou za kariérou být neměla. Wiggins kromě svého strachu z odchodu do sportovního důchodu budil a budí kontroverze zatím neuzavřenou kauzou lékařských výjimek.

Bradley Wiggins
zdroj: ČTK/BELGA autor: KRISTOF VAN ACCOM

Šestatřicetiletý Wiggins dlouho avizoval, že se na dráze v rodném Gentu, kde vyhrál už v roce 2003 a kde jako dítě sledoval při závodech svého otce, rozloučí s profesionální kariérou. Po triumfu ve dvojici s Markem Cavendishem už tak přesvědčivý nebyl.

"Vždy jsem říkal, že tohle by měla být má rozlučka. Přijet sem a naposledy si zazávodit v Gentu. Jisté je to, že jsme tady naposledy jeli jako dvojice s Markem. Ale možná to ještě nebyl můj poslední individuální závod," připustil Wiggins. "Musím být realista. I když srdce by chtělo pokračovat, hlava říká ne," dodal.

Wiggins se v minulých měsících dostal do podezření kvůli svým terapeutickým výjimkám poté, co hackeři v polovině září zveřejnili zdravotní dokumentaci více než stovky světových sportovců. Wiggins o výjimky požádal třikrát těsně před největšími etapovými závody, doping však rezolutně odmítá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články