Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Warbasse vybojoval první profesionální vítězství, do žlutého se oblékl Caruso

Bern ‒ Vítězem čtvrté etapy Tour De Suisse se stal Lawrence Warbasse v barvách týmu Aqua Blue Sport. Američan triumfoval poprvé v profesionální kariéře. Cílem projel o 40 sekund před Italem Damianem Carusem, jenž se dostal do čela průběžného pořadí, na třetí příčce dojel Steven Kruijswik. Nejlepším českým zástupcem byl Ondřej Cink, který skončil na 29. místě.

Lawrence Warbasse v cíli 4. etapy Tour se Suisse
zdroj: ČTK/AP/Gian Ehrenzeller

"Jsem štastný, je to moje první profesionální vítězství," řekl po závodě dojatý Warbasse. Američan se hned v úvodu čtvrté etapy dostal ve čtyřčlenné skupině do úniku. Náskok uprchlíků se po polovině závodu vyšplhal až k sedmi minutám, Warbasse ale nepolevoval a nakonec v úniku zůstal sám.

1400 metrů před koncem byla mezi ním a druhým Frankem mezera padesáti sekund, šestadvacetiletý závodník ale už před sebe nikoho nepustil. Zajistil tak historické vítězství pro stáj Aqua Blue Sport, která startuje v závodě na divokou kartu. Po projetí cílem Werbasse neudržel emoce. "Věřil jsem ve vítězství, už když jsem se dostal do úniku," popsal v slzách štastný vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Lídrem závodu Kolem Švýcarska je Caruso

Dramatičtější boj proběhl za zády Američana, o majiteli žlutého dresu se rozhodovalo až v závěrečném spurtu. Druhé místo si vyjel Damiano Caruso z BMC, který žlutý dres oblékl po Michaelu Matthewsovi. V čele má náskok 15 sekund před Nizozemcem Stevenem Kruijswijkem, který dojel hned za ním na třetím místě.

Hlavní favorité v první těžší etapě v popředí chyběli. Loňský vítěz závodu Miguel Ángel López z Kolumbie dojel osmý a trojnásobný šampion Rui Costa z Portugalska desátý. Oba nabrali více než minutové manko. Nejlepší z českých cyklistů byl dnes Ondřej Cink na 29. místě se ztrátou čtyři a půl minuty. "Najelo se do hor a konečně jsem měl super nohy! Bohužel máš lídr Ion (Izagirre) měl dnes špatný den a já musel zůstat po jeho boku a dotáhnout ho cíle," uvedl bývalý biker Cink.

Celkově je nejvýš Jan Hirt na 32. příčce, za Carusem zaostává o více než sedm minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de Suisse 2017


Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 4. etapa (150,2 km):

1. Warbasse (USA/Aqua Blue) 3:48:55, 2. Caruso (It./BMC), 3. Kruijswijk (Niz./LottoNL), 4. Špilak (Slovin./Kaťuša) všichni -40, 5. Pozzovivo (It./AG2R) -44, 6. Frank (Švýc./AG2R) -47, ...29. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -4:29, 37. Hirt (ČR/CCC) -6:27, 95. Bárta (ČR/Bora), 96. Štybar (ČR/Quick-Step) oba -16:21.

Průběžné pořadí:

1. Caruso 12:08:35, 2. Kruijswijk -15, 3. Pozzovivo, 4. Špilak oba -24, 5. Soler (Šp./Movistar) -31, 6. Frank -33, ...32. Hirt -7:07, 34. Cink -8:50, 63. Štybar -16:29, 67. Bárta -17:22.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články