Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vyšetřování Sky je uzavřeno. Obsah balíčku pro Wigginse prokázán nebyl

Britská antidopingová agentura UKAD uzavřela vyšetřování stáje Sky. Nedokázala mj. i kvůli chybějícímu archivu britského týmu zjistit, co bylo obsahem balíčku, který v roce 2011 během Critéria du Dauphiné obdržel Bradley Wiggins. Ze zjištěných informací UKAD nevyvodí žádné důsledky.

Bradley Wiggins
zdroj: Reuters

"Kvůli nedostatku důkazů UKAD nemůže s jistotou potvrdit, co bylo obsahem balíčku," napsala antidopingová agentura v prohlášení. Podle šéfa Sky Davea Brailsforda byl v balíčku fluimucil, který Wiggins se schválením Světové antidopingové agentury (WADA) užíval k léčbě onemocnění dýchacích cest.

Spekulace vyvolal fakt, že Brailsford o obsahu balíčku dlouhou dobu mlžil. Navíc jej přivezl bývalý trenér Sky Simon Cope po daleké cestě z Británie do Francie, když přímo v dějišti závodu šel fluimucil snadno koupit.

Špičková stáj byla v podezření od loňského září, kdy hackeři zveřejnili zdravotní dokumentaci více než stovky světových sportovců. Mezi nimi figurovalo i Wigginsovo jméno.

Vítěz Tour de France 2012 a držitel osmi olympijských medailí včetně pěti zlatých, který v Sky působil v letech 2010 až 2015, podle ní žádal během kariéry o terapeutické výjimky několikrát, třikrát to však bylo těsně před největšími etapovými závody. Uvedeným důvodem bylo astma a celoživotní alergie na pyl. Loni v prosinci ukončil Wiggins kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články