Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vyrážíme do Watopie. Cyklisté závodí alespoň virtuálně, v karanténě jsou Cink nebo Kreuziger

Alespoň ve virtuálním světě měří v současnosti síly cyklisté. Namísto jarních klasik usedají závodníci jako Geraint Thomas či Adam Yates na trenažéry a závodí s amatérskými jezdci z celého světa. Z domácích cyklistů je v karanténě například biker Ondřej Cink nebo silničáři Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar.

Geraint Thomas
zdroj: Twitter.com/GeraintThomas86

Mezinárodní cyklistická unie stejně jako většina sportů kvůli nákaze přerušila minimálně do 3. dubna sezonu a cyklisté se s tím vypořádali po svém. "Nějakou chvíli se teď nebude závodit, takže já nasedám na kolo a opět vyrážím na Tour de Watopia," vyzval Thomas fanoušky, ať si s ním zazávodí přes aplikaci Zwift.

Podobný nápad měla i stáj Mitchelton-Scott, která každý den pořádá podobné závody pro své mužské i ženské týmy. Otevřela je však i pro amatéry, kteří tak můžou změřit síly s vítězem předloňské Vuelty Simonem Yatesem nebo jeho dvojčetem Adamem. Amatéři s profesionály ale nezávodí za stejných podmínek, takže Yates a spol. startují s handicapem.

Sport
zdroj: ČT4

"Přihlásíte se a najednou tam jsou desítky lidí, kteří vás chtějí porazit a mít stejné watty jako vy. Sice do toho nemůžeme šlápnout úplně na sto procent, ale udržuje vás to ve formě, je to zábava a pořádně si zasoutěžíte," řekl britským médiím Adam Yates.

Z českých cyklistů je momentálně po návratu z Mallorky například biker Ondřej Cink. I on se snaží připravovat a trénovat alespoň prostřednictvím cyklistického trenažéru. "Není to jednoduché, ale musíme zůstat silní a pozitivní," napsal Cink. "Zlepší se to," dodal.

Ze závodu Paříž-Nice se zase o víkendu vrátili Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Prvně jmenovaný už se na Instagramu vyfotil po tréninku na tzv. válcích.

Cyklisté ale nejsou jediní, kteří se do virtuálního prostoru

Sparta s Plzní v neděli uspořádaly místo odložené první ligy vzájemný zápas ve hře FIFA, ve které se utkaly jejich esportové týmy, a Viktoria vyhrála 5:3 na zápasy. Podobný nápad měli také ve Španělsku, kde odložené sevillské derby odehráli útočník Borja Iglesias z Betisu a spoluhráč Tomáše Vaclíka ze Sevilly, obránce Sergio Reguilon.

Iglesiasovu výhru 6:5 přes internet sledovalo přes 60 tisíc fanoušků. O víkendu se také konala virtuální Velká cena Austrálie formule 1, která alespoň symbolicky nahradila zrušený úvodní závod nové sezony F1. Zúčastnil se jí pilot Lando Norris z McLarenu, ale také fotbalový brankář Thibaut Courtois z Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články