Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Výhru v short tracku vybojovali v Novém Městě Pidcock a Stiggerová

Závody v short tracku na úvod série Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě vyhráli Brit Thomas Pidcock a Rakušanka Laura Stiggerová. Nejlepší český biker Ondřej Cink kvůli nemoci nestartoval. Jitka Čábelická obsadila mezi ženami 19. místo.

Favorizovaný Pidcock, jenž loni skončil v short tracku ve Vysočina Areně druhý, ale pak vyhrál závod v olympijské disciplíně cross country, zvládl po 11 okruzích skvěle závěrečný spurt a nechal za sebou Novozélanďana Samuela Gaze a Němce Lucu Schwarzbauera, jenž obhajoval prvenství z minulého roku. Švýcarský velikán Nino Schurter skončil pátý.

Nemocný Cink se šetřil s ohledem na nedělní závod v cross country. "Dnes jsem se vzbudil s nemocí a bohužel mi můj stav neumožňuje postavit se na start dnešního short tracku. Velmi mě to mrzí, kdyby to jen trošku šlo, rozhodli bychom se s týmem jinak, aktuálně ale vidíme jako nejlepší řešení pošetřit zbytky sil na nedělní hlavní závod. Vážím si vaší podpory. Doufám, že se uvidíme v neděli," vysvětlil svou absenci na sociálních sítích.

Závod žen se jel na devět kol a rozhodnutí přišlo až v samém závěru, kdy odjela pětičlenná skupina, v níž byly vedle Stiggerové favoritky Evie Richardsová z Británie, Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie a dvojice Švýcarek Sina Freiová s Alessandrou Kellerovou. Nejvíce sil ve finiši měla Stiggerová, která vyhrála před Kellerovou a Freiovou.

Čábelická, která byla jedinou českou závodnicí ve startovním poli, dojela devatenáctá se ztrátou 18 sekund na vítězku.

Výsledky SP v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě

Ženy (9,31 km): 1. Stiggerová (Rak.) 19:02, 2. Kellerová, 3. Freiová (obě Švýc.) obě -1, ...18. Čábelická (ČR) -18.

Muži (11,39 km): 1. Pidcock (Brit.) 20:17, 2. Gaze (N. Zél.), 3. Schwarzbauer (Něm.) oba -1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články