Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Vyhrál už doma v Baskicku, nyní přidal triumf v Dolomitech. Závod Kolem Alp vede vrchař Bilbao

Před dvěma týdny vyhrál etapu na domácí půdě v Baskicku, nyní přidává další triumf na závodě Kolem Alp. Pello Bilbao z týmu Bahrajn-Victorius vyhrál ve spurtu z menší skupiny druhou etapu závodu a přebírá zelený dres průběžného lídra. Po první etapě vedoucí Geoffrey Bouchard totiž v závěru ztratil více než půlminutu.

Pello Bilbao
zdroj: Twitter.com/GroupamaFDJ

Druhá z pěti etap závodu začínala hned od prvních metrů stoupat – peloton totiž musel nejprve přejet Passo Rolle, a tím se dostat na území Dolomit. Ve stoupání vyrazila velká jména jako Miguel Ángel López, Pavel Sivakov nebo Michael Storer, kteří tvořili desetičlenný únik. Překvapivě to však nebyl Kolumbijec López, ale druzí dva jmenovaní, kteří se vepředu udrželi i po přejetí obavaného Passo della Mendola.

Hlavní pole, v němž se v posledním klesání, kde "sebevražedné" tempo nastolil Pello Bilbao, neudržel dosavadní lídr Geoffrey Bouchard, oba uprchlíky dostihlo až deset kilometrů před finišem. Do cíle v městečku Lana se přijíždělo po dlouhé rovině, kde cyklisté mohli spřádat plány na závěrečný sprint ze skupiny, v níž zbylo pouze dvacet závodníků.

Nejlépe se "příprava" podařila Bilbaovi, jemuž závěrečný spurt nerozjel nikdo jiný než prvotřídní vrchař Mikel Landa. Spolupráce baskických cyklistů ovšem funguje evidentně nejen v horách, ale i na rovině. Bilbao byl rychlejší než Romain Bardet a Attila Valter, k etapovému triumfu navíc přebírá od Boucharda i průběžné vedení v celkové klasifikaci.

Cyklistický závod Kolem Alp - 2. etapa (154 km):

1. Bilbao (Šp.) 3:56:04, 2. Bardet (Fr.), 3. Valter (Maď.), 4. Gall (Rak.), 5. Dunbar (Ir.), 6. Sivakov (Fr.) všichni stejný čas, ...84. K. Vacek -13:52.

Průběžné pořadí: 1. Bilbao 8:08:15, 2. Bardet -6, 3. Valter -12, 4. Gall, 5. Sivakov, 6. Porte (Austr.) všichni -16, ...48. K. Vacek -14:12.

Zdroj
1. FCS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články