Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vueltu přece jen pojedu, otočil Contador

Madrid - Alberto Contador se překvapivě rozhodl, že nakonec přece jen pojede Vueltu. Ještě před týdnem přitom utvrzoval v tom, že letošní ročník etapového závodu, jež začne 23. srpna v Jerezu, je pro něho kvůli zlomenině nohy z Tour de France zapovězený.

Alberto Contador
zdroj: Isifa

Ihned po úrazu španělský cyklista věřil, že by závěrečnou letošní Grand Tour mohl stihnout. Tato šance však postupně ochabovala, i proto, že léčba fraktury holenní kosti se komplikovala. Vidarte rovněž tvrdil, že Contador ještě ani netrénuje, a byť jezdí alespoň trochu na trenažéru, pouze tou zdravou nohou. Ta pravá ho měla stále bolet.

Jednatřicetiletý jezdec stáje Tinkoff-Saxo teď změnil názor. "Posledních deset dnů jsem jezdil na kole a včera byl první den, kdy jsem mohl absolvovat výstup na horský průsmyk bez toho, abych v koleně cítil bolest. To mě nabudilo, motivovalo a vedlo k rozhodnutí, že Vueltu pojedu."

Dvojnásobný vítěz závodu z let 2008 a 2012 však zároveň připustil, že jen sotva bude moct za současné situace pomýšlet na to, aby dovršil úspěšný hattrick. "Vím, že to budu muset pojmout jinak, než bych si pomyslel na začátku sezony. Bude to ale dobré pro můj pocit na jejím konci. Dám teď do toho vše během týdne, co chybí do startu. A snad bych mohl během posledního týdne závodu zkusit zabojovat o etapové vítězství," dodal Contador.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články