Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vueltu pojede kromě Königa i Štybar

Wevelgem (Belgie) - Zdeněk Štybar je v nominaci týmu Etixx-Quick-Step pro Vueltu. Na startu etapového závodu, který začne ve Španělsku v sobotu, bude druhým českým cyklistou po Leopoldu Königovi z britské stáje Sky. Oba jezdci se představili i v olympijském silničním závodu s hromadným startem v Riu de Janeiro. V nominaci týmu, který vlastní český podnikatel Zdeněk Bakala, naopak nefiguruje další účastník OH Petr Vakoč.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletý Štybar před polovinou roku pozměnil plány, z nichž vyškrtl Tour de France, kde přitom loni při vysněném debutu dokázal vyhrát jednu z etap. Jako hlavní cíl pro zbytek sezony měl olympijské hry, ale Vueltu z více pohledů zvažoval. I proto, že kromě Tour nejel ani Giro d'Italia.

Závod z trojkoruny Grand Tours pojede Štybar počtvrté v kariéře. Vueltu už absolvoval v letech 2012 a 2013, kdy si rovněž připsal etapový vavřín.

"Myslím, že alespoň jedna Grand Tour by s ohledem na další rok a nějaký růst měla v té sezoně být. Jsou tam ale zároveň i závody World Tour v Québecu a Montrealu, kde je ve hře hodně bodů. Navíc kombinace OH a Vuelty, to bych byl dohromady šest týdnů z baráku, což by také nebylo ideální. Rozhodnu se podle více okolností," uvedl v červnu Štybar, který s manželkou Ine od loňského léta vychovává syna Lewise.

Štybara doplňují v týmu Francouz Maxime Bouet, Ital Gianluca Brambilla, Španěl David De La Cruz, Nizozemec Niki Terpstra, Slovák Martin Velits a trio Belgičanů Yves Lampaert, Gianni Meersman, Pieter Serry.

Lídrem má být brzy devětadvacetiletý Brambilla. Ten skončil loni na Vueltě třináctý a letos se mu podařilo vyhrát osmou etapu Gira. Prostor však mají dostat i Meersman, Terpstra a Štybar.

"Máme sestavu tvořenou agresivními typy jezdců, kteří jsou schopni zazářit v jakémkoliv terénu. Půjde o velmi náročnou Vueltu, ale taková je už mnoho let a my dobře víme, co nás tam čeká. Stejně jako při té minulé budeme chtít útočit a snažit se dosáhnout na nějaký pěkný výsledek. Na každou etapu budeme mít jiný plán," uvedl sportovní ředitel týmu Rik van Slycke.

Do Madridu daleko

Letošní 71. ročník třítýdenního etapového podniku odstartuje v sobotu týmovou časovkou o délce necelých 30 kilometrů z Balneario Laias do Parque Náutico Castrelo de Mino. Jezdce čeká bezmála tři a půl tisíce kilometrů v sedle, než uvidí 11. září cíl v Madridu.

Závod pojede řada hvězd první velikosti, například šampion letošní Tour Chris Froome, jenž byl ve Španělsku v minulosti dvakrát celkově druhý, trojnásobný vítěz Vuelty z let 2008, 2012 a 2014 Alberto Contador či Nairo Quintana a Tejay van Garderen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články