Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vuelta odstartovala triumfem Froomovy stáje Sky v týmové časovce

Castrelo de Miňo – Vítěz Tour de France Chris Froome skvěle vstoupil i do poslední grand tour sezony španělské Vuelty. Jeho stáj Sky, v jejíž sestavě jede i Leopold König, vyhrála o pouhé desetiny vteřiny týmovou časovku. Červený dres lídra tak oblékl  britský cyklista Peter Kennaugh, který z formace Sky protnul cílovou pásku jako první.

Favorit z největších Chris Froome
zdroj: ČTK/EFE/Javier Lizón

Druhý byl Movistar před Oricou-BikeExchange, BMC a stájí Etixx-Quick-Step, v jejímž dresu Vueltu jede druhý český účastník Zdeněk Štybar. Velkou ztrátu 52 sekund nabral další z hlavních favoritů Alberto Contador, kterému se start domácího závodu s kolegy z Tinkoffu nepovedl.

"Nabrali jsme velkou ztrátu, snad přijdou lepší dny. Pořád nás čeká dvacet etap a den po dni se ji pokusíme zlikvidovat," řekl Contador, jenž po pádech kvůli zdravotním problémům nedokončil Tour de France. 

Týmová časovka měřila 27,8 kilometru a jezdci Sky i Movistaru měli v cíli totožný čas 30:37 minuty. Froome a spol. nakonec zvítězili o pouhé čtyři desetiny vteřiny. Froome se v následujících třech týdnech pokusí na Vueltě vybojovat další triumf po letošní Tour de France. Contador naopak usiluje v domácí Grand Tour o čtvrté prvenství. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články