Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vuelta letos ne. Kreuziger u arbitráže svou při prohrál

Praha – Roman Kreuziger prohrál u sportovní arbitráže svůj spor s Mezinárodní cyklistickou federací (UCI) a zůstává provizorně suspendován. Kreuzigerův případ byl řešen ve zkráceném řízení – český jezdec se na arbitráž obrátil díky rozhodnutí UCI suspendovat ho na základě nesrovnalostí v jeho biologickém pasu, a nikoliv pozitivního dopingovému nálezu – tak, aby měl šanci jet závěrečnou Grand Tour sezony Vueltu. Rozhodnutí arbitráže však jeho účast ve Španělsku znemožnilo. Web ČT sport se případu Romana Kreuzigera věnoval ZDE.

Sport
zdroj: ČT4

Reakce Romana Kreuzigera:

Podle UCI má Kreuziger v pase nesrovnalosti z let 2011 a 2012, kdy ještě působil v týmu Astana. Zastavenou činnost má od 2. srpna: UCI jej tehdy suspendovala těsně před startem závodu Kolem Polska, už předtím se ale nezúčastnil Tour de France, na níž loni obsadil páté místo. Nyní přijde kromě Vuelty pravděpodobně i o zbytek sezony a mistrovství světa ve Ponferradě.

"Nejsem podvodník a proti antidopingovým pravidlům jsem se nijak neprovinil," hájí se Kreuziger od začátku kauzy. Proto se za pomoci právníka Jana Šťovíčka odvolal k arbitráži v Lausanne. Sportovní soud ale suspendaci nezrušil. "Zamítáme odvolání českého cyklisty Romana Kreuzigera," stojí mimo jiné v krátké zprávě CAS.

  • "Udělali jsme vše pro to, abychom u arbitráže uspěli. Řekli jsme vše, co jsme měli, neudělali jsme žádnou chybu. Nevyšlo to, ale nic nevzdáváme. Bereme to tak, že je to jen první střet v dlouhodobé válce, kterou vedeme. Věřím, že ji nakonec vyhrajeme," uvedl Roman Kreuziger.

Na žádost UCI musí s Kreuzigerem zahájit disciplinární řízení i Český svaz cyklistiky (ČSC). Ten se dohodl s Českým olympijským výborem (ČOV), že případ bude řešit Rozhodčí komise výboru. "Jde nám o maximální transparentnost a nezávislé posouzení případu," uvedl jeho předseda Jiří Kejval. "Je to natolik složitá záležitost, že poprvé v takových případech jsme požádali o pomoc ČOV," uvedl předseda svazu Marián Štetina.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Kreuziger prohrál spor s UCI u sportovní arbitráže
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články