Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vše probíhá skvěle. Jsem na špici a tahám, hlásí Vakoč z Argentiny

Své první závodní dny za sebou má Petr Vakoč. Český jezdec se vrací po komplikovaném zranění v argentinském závodě Vuelta a San Juan. Návrat zatím probíhá na jedničku: Vakoč necítí žádné výrazné potíže a už měl možnost asistovat u triumfu kolegy Juliana Alaphilippa.

"Mám za sebou první dva starty a hrozně jsem si to užil, bylo to super. Hned po startu závodu jsem se rychle dostal do závodního módu a dařilo se mi dobře pracovat pro tým, na to jsem si ihned vzpomněl," řekl šestadvacetiletý Vakoč.

Už v první etapě se cítil výborně. "Většinu dne jsem strávil na špici, často jsem tahal a byl hned velice platným členem týmu. Potěšilo mě, že jsem byl schopen podat dobrý výkon. Z mé strany jsem byl maximálně spokojený," pochvaloval si.

"Byl to pro mě skvělý den, i když bylo velké teplo, které mi nedělá úplně dobře. Ale i když to bylo hodně obtížné, zvládl jsem se ochlazovat a celé jsem to zvládl dobře, vše proběhlo skvěle," líčil Vakoč.

Julian Alaphilippe s týmovými parťáky
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Eric Lalmand

"Jediný okamžik, kdy jsem cítil ten velký výpadek a závodní pauzu, to bylo ve chvíli, kdy jsme jeli asi sedmdesátkou z kopce a bojovalo se tam o pozice. To musím říct, že jsem se necítil úplně komfortně. Na tyhle stresové situace si musím ještě navyknout," připustil.

Zatímco Kolumbijec Álvaro Hodeg dojel i díky Vakočově pomoci na úvod celého závodu "až" pátý, ve druhé etapě už Alaphilippe slavil prvenství. "První vítězství pro tým, naprostá paráda. Je skvělý pocit zažít zase společnou práci a podílet se na vítězství," radoval se Vakoč.

"K Julianovi mám navíc hodně blízko, trávíme teď spolu hodně času. Připravovali jsme se společně v Gironě, než jsme sem odletěli, sdílíme tady i společný pokoj. Zajel skvěle," ocenil týmového parťáka Vakoč.

Z týmového úspěchu měl ohromnou radost. "Moc jsem si to užil. Už jsem se i cítil mnohem lépe v těch nervóznějších momentech v balíku. Boj o pozice byl pro mě více přirozený a vypořádal jsem se i s tím teplem, takže zatím jde všechno dobře," uvedl Vakoč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články