Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vrchařskou etapu si podmanil Yates, Alaphilippe zůstává ve žlutém

Fayence (Francie) – Jednu z nejtěžších etap závodu Paříž-Nice vyhrál po sólovém úniku britský cyklista Simon Yates a vrátil se do boje o celkový triumf. Vedení uhájil Francouz Julian Alaphilippe, který dojel s půlminutovým odstupem čtvrtý. Druhé místo obsadil Sergio Henao z Kolumbie. 

Simon Yates dojíždí do cíle 6. etapy závodu Paříž-Nice
zdroj: ZUMA autor: David Stockman

Yates se odpoutal od skupiny favoritů v předposledním stoupání zhruba dvacet kilometrů před cílem. Své vedení jezdec týmu Orica udržel i v závěrečném stoupání na Mur de Fayence, kopci dlouhém 1,3 km s průměrným sklonem 9,8 procenta.

"Nebyl jsem před etapou moc vysoko v celkovém pořadí, takže jsem dostal trochu volnosti. Doufal jsem, že se ke mně připojí ještě někdo, ale byl jsem na to sám, takže jsem musel jet na plný plyn až do konce," uvedl Yates, jenž se posunul na osmé místo průběžné klasifikace.

Alaphilippe bude hájit žlutý dres lídra i v sobotní královské etapě, která na 177 kilometrech nabídne tři stoupání první kategorie. Člen týmu Quick-Step vede o 36 sekund před krajanem Tonym Gallopinem. O dalších deset sekund zpět je na třetím místě Sergio Henao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články