Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Viviani se radoval zbytečně. Po diskvalifikaci připadlo vítězství Gaviriovi

O vítězi třetí etapy Gira se nerozhodlo na trati, ale až po dojezdu. Po diskvalifikaci původního vítěze Elii Vivianiho vyhrál kolumbijský cyklista Fernando Gaviria. Jezdec stáje SAE Team Emirates získal pátý etapový vavřín z úvodního závodu Grand Tour. Růžový dres lídra uhájil Slovinec Primož Roglič.

Fernando Gaviria
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Italský šampion Viviani proťal cílovou pásku v závěru 220 kilometrů dlouhé trasy jako první, dlouho mu ale radost z vylepšení nedělního druhého místa nevydržela. Jury ho po zhlédnutí záznamu závěrečného sprintu z výsledků vyškrtla.

Jezdec stáje Deceuninck-Quick Step podle rozhodčích vybočil ve spurtu ze své linie a zablokoval krajana Mattea Moschettiho. Podle Gavirii si ale Viviani výhru zasloužil.

"Elia je vždycky férový, je těžké oslavovat," řekl kolumbijský jezdec. "Když se pohnul doleva, udělal to bez zlého úmyslu. Pro mne je jasným vítězem etapy. Je mi ho líto," prohlásil a na stupních vítězů odmítl slavit.

Je nám líto, video expirovalo.
Gaviria vyhrál po diskvalifikaci Vivianiho etapu na Giru

Na druhém místě byl nakonec klasifikován Arnaud Démare z Francie, vítěz nedělní druhé etapy Němec Pascal Ackermann byl třetí. Čeští cyklisté Josef Černý a Jan Hirt dojeli v závěru první stovky ve skupině se ztrátou 46 sekund na vítěze.

Bývalý slovinský skokan na lyžích Roglič dál vede v průběžném pořadí o 19 sekund před britským vítězem Vuelty Simonem Yatesem. Domácí favorit Vincenzo Nibali je o další čtyři sekundy zpět třetí.

Výsledky 3. etapy Giro d'Italia

1. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates) 5:23:19, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe), 4. Moschetti (It./Trek-Segafredo), 5. Nizzolo (It./Dimension Data), 6. Mareczko (It./CCC), 7. Cimolai (It./Israel Cycling Academy), 8. Belletti (It./Androni Giocattoli-Sidermec), 9. Knees (Něm./Ineos), 10. Modolo (It./EF Education First) všichni stejný čas, ...97. Černý (ČR/CCC), 99. Hirt (ČR/Astana) oba -46.

Průběžné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 10:21:01, 2. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -19, 3. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -23, 4. López (Kol./Astana), 5. Dumoulin (Niz./Sunweb) oba -28, 6. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -33, 7. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -39, 8. Caruso (It./Bahrajn-Merida) -40, 9. Bilbao (Šp./Astana) -42, 10. De la Parte (Šp./CCC) -45, ...62. Hirt -2:13, 157. Černý -15:19.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články