Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vítěze Tour de France Wigginse srazilo při tréninku auto

Londýn - Vítěze Tour de France a olympijské časovky Bradleyho Wigginse srazilo při tréninku auto. Dvaatřicetiletý britský cyklista strávil s lehkými zraněními noc v nemocnici, podle prohlášení stáje Sky by však měl být brzy v pořádku.

Bradley Wiggins s kolegy z týmu Sky
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

K nehodě došlo ve středu v podvečer ve Wrightingtonu nedaleko Wiganu, kde do Wigginse narazil vůz vyjíždějící z čerpací stanice. Žena, která cyklistu srazila, podle serveru BBC plně spolupracuje s vyšetřovateli. "Z milionu lidí jsem musela srazit zrovna zatraceného Bradleyho Wigginse," citovala nejmenovanou řidičku britská média.

Wiggins odnesl srážku zlomenými žebry a odřeninami. "Noc strávil na pozorování v nemocnici. Nemělo by jít o vážná zranění, takže by se měl brzy a rychle uzdravit," uvedla stáj Sky v prohlášení.

Podobné štěstí neměl šéftrenér britského cyklistického svazu Shane Sutton, kterého dnes v Manchesteru rovněž srazil vůz a pětapadesátiletý kouč skončil s krvácením do mozku v nemocnici. "Stává se opravdu jen velmi vzácně, že se naši cyklisté a trenéři zraní při jízdě na silnici. Že ke dvěma takovým incidentům došlo v tak krátké době, je opravdu výjimečné. Doufáme, že Shane a Bradley se brzy uzdraví," napsal svaz v prohlášení.

Wiggins, který nezávodil od zářijového mistrovství světa, má za sebou skvělou sezonu. V červenci se stal prvním britským vítězem slavné Tour de France a na hrách v Londýně získal v časovce už svou čtvrtou zlatou medaili. Koncem roku by měl být pasován na rytíře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články