Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vítěz etapy na Tour de France dál vévodí. Impey navýšil náskok na Czech Tour

Skvělou formu v této sezoně dál prokazuje Jihoafričan Daryl Impey. Po triumfu v etapě na Tour de France se mu daří i v České republice. Udržel žlutý trikot vedoucího závodníka i po třetí etapě Czech Tour, kterou vyhrál mladý Ital Alberto Dainese. Mistr Evropy do 23 let zvítězil v hromadném spurtu v Uničově před Srbem Dušanem Rajovičem a Polákem Stanislawem Aniolkowským.

Daryl Impey se raduje z vítězství
zdroj: imago sportfotodienst autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Na devátém místě skončil po 175 kilometrech nejlepší z českých cyklistů Dominik Neumann. V celkovém pořadí Impey mírně zvýšil svůj náskok na 13 sekund před svým kolegou z elitního týmu Mitchelton-Scott Australanem Lucasem Hamiltonem.

Jan Bárta na sedmé příčce celkové klasifikace ztrácí na Impeyho, který letos vyhrál etapu na Tour de France, 29 sekund. První desítku uzavírá Jakub Otruba, jemuž patří bílý dres pro nejlepšího mladého jezdce. Závod zakončí v neděli další kopcovitá etapa z Mohelnice do Šternberku, která měří 178 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí etapu ovládl ve spurtu Dainese, Neumann byl devátý

Cyklistický závod Czech Tour - 3. etapa (Olomouc - Uničov, 175,3 km):

1. Dainese (It./SEG Racing Academy) 4:01:02, 2. Rajovič (Srb./Adria Mobil), 3. Aniolkowski (Pol./CCC Development), 4. Archbold (N. Zél./Bora-hansgrohe), 5. Van Dalen (Niz./Metec-TKH), 6. Baška (SR/Bora-hansgrohe), ...9. Neumann -2, 34. Bárta -6, 52. Kukrle (všichni ČR/Elkov-Author) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) 8:49:12, 2. Hamilton (Austr./Mitchelton-Scott) -13, 3. Juul-Jensen (Dán./Mitchelton-Scott), 4. Haig, 5. Durbridge (oba Austr./Mitchelton-Scott) všichni -15, 6. Bookwalter (USA/Mitchelton-Scott) -24, 7. Bárta -29, 8. Neumann, 9. Kukrle, 10. Otruba (ČR) všichni -31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články