Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vingegaard rozjel ve Španělsku letošní sezonu. Úvodní časovce O Gran Camiño dominoval Tarling

Jonas Vingegaard se poprvé od loňské Vuelty, kde skončil druhý v celkovém pořadí, představil v elitním silničním závodě. V úvodní časovce čtyřetapového O Gran Camiño dojel dvojnásobný šampion Tour de France a obhájce loňského vítězství na 44. místě. Z prvního letošního triumfu se raduje aktuální mistr Evropy v časovce Joshua Tarling. Časovka se z důvodu silného větru na trati nepočítá do celkového pořadí závodu.

Jonas Vingegaard
zdroj: Reuters

Téměr patnáctikilometrovou časovkou ve španělském městě A Coruña začal třetí ročník závodu, který si za svou krátkou historii již vybudoval velké renomé. První rok ovládl ve své závěrečné profisezoně Alejandro Valverde, tomu druhému pak dominoval Jonas Vingegaard, který vyhrál tři ze čtyř etap. O to, že nevyhrál všechny čtyři, se postarala sněhová bouře, kvůli níž musel být úvodní den ukončen předčasně.

Počasí ovlivnilo také úvodní etapu letošního O Gran Camiño, která se kvůli silnému větru nezapočítává do celkového pořadí závodu. Joshua Tarling zvládl necelých patnáct kilometrů se závěrečnou rampou za osmnáct minut a dle očekávání si připsal vítězství. Jeho triumf byl jednoznačný, v cíli měl náskok čtyřiceti dvou vteřin na druhého Ira Darrena Raffertyho, kterému je stejně jako Tarlingovi teprve dvacet let.

Jonas Vingegaard ve Španělsku startuje svůj závodní program a časovku pojal v seznamovacím duchu. Bez zbytečného riskování obsadil 44. pozici. Dán je hlavním favoritem na vítězství, útočit by měl především v neděli, kdy se bude končit osmikilometrovým stoupáním Tui.

V jeho následujícím programu by poté mělo být italské Tirreno-Adriatico a závod Kolem Baskicka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články