Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Veterán Albasini se v Elciegu prohnal kolem etablovanějších sprinterů

Elciego (Španělsko) – Stejně jako ta první, i druhá etapa závodu Kolem Baskicka skončila hromadným spurtem. Z vítězství se ale tentokrát neraduje Michael Matthews, nýbrž jeho někdejší týmový kolega Michael Albasini. Švýcarský cyklista byl překvapivě nejrychlejší ve sprintu v Elciegu. V průběžném vedení klasifikace závodu zůstává v etapě až čtvrtý Matthews.

Michael Albasini vítězí ve 2. etapě závodu Kolem Baskicka
zdroj: ČTK/EFE autor: ADRIAN RUIZ DE HIERRO

V úniku se dlouho drželi Luis Ángel Maté a Fabricio Ferrari, asi i oni sami ale věděli, že profil závěru dne není tak náročný, aby měli šanci na etapový úspěch. Peloton je nakonec dostihl v nájezdu do posledních dvaceti kilometrů, kdy už hlavní skupinu natahovalo úsilí sprinterských týmů. 

Quick-Step Floors pracovali pro Maximiliana Richezeho, Sunweb pro vítěze první etapy Michaela Matthewse, Jay McCarthy byl hlavní kartou Bory-Hansgrohe. Největší rychlost ale ve sjezdu před cílovou rovinkou nabral šestatřicetiletý Michael Albasini z Oricy-Scott a na posledních 150 metrech už své těsné vedení uhájil před dotírajícím Richezem a Seanem DeBie z Lotto-Soudal. V hlavním poli za nimi přijeli i Roman Kreuziger s Ondřejem Cinkem.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 2. etapa (173,4 km):

1. Albasini (Švýc./Orica) 4:35:22, 2. Richeze (Arg./Quick-Step), 3. De Bie (Belg./Lotto), 4. Matthews (Austr./Sunweb), 5. Martens (Něm./LottoNL), 6. Mohorič (Slovin./SAE Team Emirates), ...50. Kreuziger (ČR/Orica), 59. Cink (ČR/Bahrajn Merida) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Matthews 8:20:29, 2. Richeze, 3. De Bie, 4. Schwarzmann (Něm./Bora), 5. Valverde (Šp./Movistar), 6. McCarthy (Austr./Bora), ...39. Kreuziger, 40. Cink všichni stejný čas. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články