Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Velký den pro Quick Step i Černého. Honoré s Černým obsadili první dvě příčky v Baskicku

Největší úspěch v novém působišti si na závodě Kolem Baskicka připsal Josef Černý. V předposlední páté etapě dojel druhý za týmovým kolegou Mikkelem Honorém, kterého na cílové čáře nechal projet jako prvního. Dvojice ze stáje Deceuninck-Quick Step projela cílem ve městě Ondarroa po 160 km společně bez souboje o vítězství.

Josef Černý na Giro d'Italia
zdroj: Twitter.com/CCCProTeam

Sedmadvacetiletý Černý tak zaznamenal největší úspěch v novém působišti, kam přestoupil po minulé sezoně z týmu CCC. V případě výhry by si připsal druhý triumf v kariéře na závodech WorldTour po říjnovém úspěchu v etapě na Giru d'Italia.

"Tohle byl nezapomenutelný den. Jsem šťastný, jak to na konci vyšlo. Věřili jsme si, drželi jsme vysoké tempo a předvedli skvělý týmový výkon. Proto můžeme být pyšní na to, co jsme dokázali, tohle je den, na který budeme navždy vzpomínat," uvedl Černý na týmovém webu.

Černý a Honoré byli členy původně šestičlenné skupiny, jež se zformovala asi 15 km po startu, a strávili tak v úniku zhruba 145 kilometrů. Český cyklista patřil k tahounům skupiny, v níž osvědčil své časovkářské kvality i vrchařské schopnosti.

Přibližně 25 km před cílem se skupina zredukovala na tři členy, přičemž s oběma cyklisty týmu Deceunincku-Quick Step zůstal už jen Francouz Julien Bernard. Duo belgické stáje se soupeře z Treku-Sagefredo zbavilo pět kilometrů před cílem, kdy ve stoupání nejprve nastoupil Honoré, a když se ho Bernard nechytil, vyrazil za týmovým kolegou Černý.

Oba parťáci si pak s úsměvem jeli pro jistý etapový triumf. V cílové rovince si oslavně plácli a v poklidu dojížděli do cíle, Černý s rukama nad hlavou o několik desítek centimetrů za Honorém.

Bernard skončil třetí s odstupem 17 sekund, peloton dovezl do cíle se ztrátou 28 sekund Jihoafričan Daryl Impey. Adepti na celkové vítězství se šetřili na sobotní vyvrcholení závodu a dojeli v hlavním poli. V trikotu lídra zůstal Američan Brandon McNulty, jenž vede o 23 sekund před slovinským favoritem Primožem Rogličem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články