Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Velkou cenu Québeku vyhrál Matthews, triumfoval na ni už potřetí

Australan Michael Matthews dokázal, že mu Velká cena Québeku svědčí. V závěrečném spurtu nepoznal přemožitele a jezdec týmu Jayco AlUla na kanadské jednorázovce navázal na triumfy z let 2018 a 2019. Vítěz Tour de France Tadej Pogačar dokončil sedmý. 

Velká cena Québeku
zdroj: ČTK autor: Jacques Boissinot

Třiatřicetiletý Matthews po 201,6 kilometru porazil v dlouhém finiši vítěze bodovací soutěže z Tour de France Biniama Girmaye z Etiopie, třetí skončil Francouz Rudy Mollard. Rodák z Canberry vyhrál závod na městských okruzích po letech 2018 a 2019.

Na vítězství při návratu do pelotonu útočil hvězdný Tadej Pogačar, jenž nezávodil téměř dva měsíce od svého třetího triumfu na Tour de France. Pětadvacetiletý Slovinec roztrhal vedoucí skupinu nástupem v posledním z prudkých stoupání necelé tři kilometry před cílem. Vypracoval si mírný, ale ne rozhodující náskok a dojel v pelotonu sedmý.

Pogačar po triumfu na Tour vynechal olympijské hry v Paříži, ale rád by se stal koncem září poprvé mistrem světa. Ještě předtím absolvuje nedělní druhý z dvojice kanadských závodů v Montrealu.

Cyklistický závod Velká cena Québeku (WorldTour) – 201,6 km:

1. Matthews (Austr./Jayco AIUIa) 4:45:36, 2. Girmay (Erit./Intermarché Wanty), 3. Molard (Fr./Groupama-FDJ), 4. Benoot (Belg./Visma-Lease a Bike), 5. Hagenes (Nor./Visma-Lease a Bike), 6. Mollema (Niz./Lidl-Trek) všichni stejný čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články