Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve Švýcarsku vede Pozzovivo, Caruso ale neztrácí ani celou vteřinu

La Punt (Švýcarsko) – Domenico Pozzovivo je novým lídrem závodu Tour de Suisse. O posunu do čela průběžné klasifikace rozhodlo jeho vítězství v šesté etapě švýcarského podniku. Pozzovivo ale nevede před druhým Damianem Carusem ani o celou vteřinu. Jan Hirt dorazil spolu s Ondřejem Cinkem s mankem 2:20.

Domenico Pozzovivo
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Ehrenzeller

V šesté etapě Tour de Suisse byly viditelné české barvy – Ondřej Cink se ocitl v úniku dne, Jan Hirt zase nastoupil v posledních třiceti kilometrech závodu. Jejich aktivita k většímu úspěchu nevedla, čeští cyklisté ale o sobě poprvé v závodě dali vědět a především Hirtův nástup v jedné chvíli vypadal více než zajímavě. 

Hlavní skupina ale oba pohltila ještě daleko pod vrcholem Albulapassu a pokračovalo se v závodění, tentokrát už mezi hlavními favority závodu. Dopředu vystřelil Domenico Pozzovivo, který jako první dojel posledního z uprchlíků Michaela Woodse. Společně se za deště spustili z Albulapassu do cílového La Punt, kousek za nimi jela skupina s lídrem závodu Damianem Carusem.

Pozzovivo jel na mokré vozovce v nebezpečných serpentinách rychleji než Woods a nakonec dorazil jako první až do cíle. Po dojezdu čekal na to, s jakým mankem dorazí dosud vedoucí Caruso – oba Italy před startem dne dělilo 25 vteřin, ve hře ale byly i bonifikace pro tři nejrychlejší v cíli.

Caruso nakonec dorazil jako sedmý a na krajana ztratil patnáct vteřin, což mu i díky desetivteřinovému bonusu pro soupeře k udržení vedení nestačilo. Oba Italové mají nyní stejný průběžný čas, jury závodu ale vedení přisoudila Pozzovivovi. Daleko není ani třetí Steven Kruijswijk, který ztrácí 13 vteřin.

"Je to pro mě i můj tým hodně cenné vítězství, asi mé nejvýznamnější v kariéře vedle výhry na Giru. Jsem hodně spokojený, že se mi tady daří," říkal italský lídr stáje Ag2r v cíli.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články