Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ve Slaném byl nejrychlejší Baestaens, Boroš zvýšil vedení v ČP cyklokrosařů

Čtvrtý závod Českého poháru v cyklokrosu ve Slaném vyhráli Belgičan Vincent Baestaens a Pavla Havlíková, která navázala na předchozí triumf z Holých Vrchů. Tam zvítězil i Michael Boroš, jenž tentokrát dojel druhý a pojistil si průběžné vedení v seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod ČP cyklokrosařů ve Slaném vyhrál Belgičan Baestaens

Borošovi se ve Slaném nepovedl začátek. Postupně se ale posouval dopředu a v závěrečném kole svedl souboj o vítězství s Baestaensem. S Belgičanem nakonec český reprezentant prohrál o dvě sekundy a skončil druhý.

Havlíková v elitní kategorii v konkurenci 40 žen korunovala úspěšný prodloužený víkend, během kterého si ve třech startech připsala stejný počet prvenství. Teď rozhodla až ve finiši, v němž v posledních metrech těsně předstihla Nizozemku Anne Terpstraovou.

"Dneska jsem s vítězstvím moc nepočítala, spíš jen tajně doufala. Snažila jsem se maximálně šetřit síly, proto jsem nešla do zatáček na maximum. Zkusila jsem nastoupit už v předposledním kole, ale na kopec jsme vyjely pohromadě. Ve finiši jsem už jela na jistotu a prostě to vyšlo," řekla Havlíková.

Výsledky českého poháru v cyklokrosu ve Slaném:

Muži: 1. Baestaens (Belg.) 59:05, 2. Boroš (ČEZ Tábor) -2, 3. Wildhaber (Švýc.) -7, 4. Chainel (Fr.) -11, 5. Loockx (Belg.), 6. Nesvadba (ČEZ Tábor) oba -13.

Průběžné pořadí (po 4 z 8 závodů): 1. Boroš 195, 2. Paprstka (Expres CZ-Tufo Kolín) a Nesvadba 185.

Ženy: 1. Havlíková (Kooperativa Jablonec nad Nisou) 42:41, 2. Terpstraová stejný čas, 3. Van Alphenová (obě Niz.) -1, 4. Švihálková (ČEZ Tábor) -2, 5. Mottusová (Est.) -14, 6. Bajgerová (Dukla Praha) -26.

Průběžné pořadí (po 4 z 8 závodů): 1. Vaníčková (Ivar CS-Author) 177, 2. Švihálková 174, 3. Bajgerová 170.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články