Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Van Vleutenovou nezastaví ani zlomenina lokte. Silniční závod pojede

Annemiek van Vleutenová nebude navzdory zlomenině lokte chybět na startu silničního závodu s hromadným startem. Účast devětatřicetileté hvězdy, která se zranila při pádu v úvodu smíšené štafety, potvrdilo vedení nizozemského svazu.

Annemiek van Vleutenová
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Alex Whitehead/SWpix

"Velmi dobrá zpráva z Wollongongu: Annemiek van Vleutenová bude v sobotu závodit na mistrovství světa. Poslední testy dnes ukázaly, že se dostatečně zotavila, aby mohla jet," uvedli zástupci svazu.

Van Vleutenová, která letos vyhrála ženskou Tour de France i Giro, spadla zřejmě vinou defektu předního kola a při karambolu si způsobila zlomeninu v pravém lokti bez posunu kostí. V závodě s hromadným startem by měla patřit mezi favoritky.

Brzy čtyřicetiletá cyklistka, olympijská vítězka časovky z Tokia a trojnásobná mistryně světa z časovky a silničního závodu, už v minulosti dokázala, že dokáže i se zraněním bojovat o nejvyšší příčky.

V roce 2018 jela na MS v Innsbrucku posledních 100 kilometrů se zlomenou čéškou, přesto skončila sedmá. "Pokud se někdo dokáže zvednout, je to Annemiek, to všichni dobře víme," konstatovala její reprezentační kolegyně Ellen van Dijková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články