Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Van Garderen ovládl časovku a vede závod Kolem Kalifornie

Do čela cyklistického závodu Kolem Kalifornie se po čtvrté etapě dostal Američan Tejay van Garderen, který vyhrál středeční časovku jednotlivců. Dosavadní lídr Egan Bernal z Kolumbie obsadil na trati dlouhé 35 kilometrů 18. místo se ztrátou 1:23 minuty a v celkovém pořadí klesl na druhou příčku. Na Van Garderena má odstup 23 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Garderen ovládl v Kalifornii časovku

"Měl jsem dneska mimořádnou motivaci, byly tu moje holky," uvedl Van Garderen, kterého přišly na trať ze San Jose do Morgan Hill povzbudit i jeho dcery. Vydařená časovka mu dala šanci zopakovat celkové vítězství z roku 2013, kdy v Kalifornii závodil dosud naposledy.

"Nečekal jsem, že to půjde tak hladce. Ale myslel jsem si, že když nenaberu předtím velkou ztrátu, mohlo by to dnes vyjít. Teď jsem měl výhodu na své straně a jsem rád, že jsem toho využil. Je to paráda," uvedl jezdec stáje BMC, který časovku vyhrál o sedm sekund před týmovým kolegou Patrickem Bevinem z Nového Zélandu.

Úspěch si Van Garderen užíval o to víc, že má za sebou smolné období. V březnovém závodě Paříž-Nice ho potkal pád, další měl při tréninku před závodem Kolem Katalánska a zlomil si žebro. "Vypadá to, že se to teď otočilo," pochvaloval si. O celkovém vítězi zřejmě rozhodne sobotní etapa s cílem v South Lake Tahoe.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články